Mijn Elf: Ajax hofleverancier, Heerenveen & Zwolle volgen

Reacties

De competitie is nu zeven wedstrijden onderweg, waardoor we jullie de gelegenheid boden om voor het eerst dit seizoen het sterrenteam van de Eredivisie samen te stellen. Jasper Cillessen was favoriet.

Mijn Elf: Ajax hofleverancier, Heerenveen & Zwolle volgen

Uiteindelijk werden drie spelers spelers van Ajax verkozen in het sterrenteam. Doelman Cillessen was met 77 procent van de stemmen de meest verkozen speler. Ook Ricardo van Rhijn en Lasse Schöne kregen een basisplaats. Opvallend is dat die laatste op het middenveld terechtkomt, terwijl hij normaliter in de aanval staat.

SC Heerenveen en PEC Zwolle zagen beide twee spelers in het sterrenteam gekozen worden. De Friezen leveren Daley Sinkgraven en Mark Uth, terwijl Joost Broerse en Ben Rienstra namens de bekerwinnaar een plaats kregen in de basisformatie.

Eric Botteghin (FC Groningen), Luc Castaignos (FC Twente), Simon Poulsen (AZ) en Terrel Ondaan (Willem II) vullen de overige vier plekken in.

Opvallend was dat liefst vijftien van de achttien clubs waren vertegenwoordigd in de voorselectie. Alleen FC Dordrecht, Heracles Almelo en NAC Breda leverden geen spelers. Om in aanmerking te komen voor een plekje in Mijn Elf moet een speler minimaal tweederde van de wedstrijden zijn beoordeeld door de VI-verslaggevers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.