Mignolet schat Schreuder hoger in dan Klopp: 'Hij is een geweldige man'

Reacties

Alfred Schreuder nam zondag bij Club Brugge afscheid met de Belgische titel en maakt zich op voor zijn overstap naar Ajax. Club Brugge-keeper Simon Mignolet betreurt het vertrek van Schreuder, maar snapt de keuze van Ajax om hem aan te stellen als vervanger van Erik ten Hag.

Mignolet schat Schreuder hoger in dan Klopp: 'Hij is een geweldige man'
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
1 - 3
Club Brugge
Club Brugge

Schreuder maakte begin januari zijn entree bij Club Brugge als opvolger van Phillipe Clement en leidde de Bruggelingen naar de achttiende landstitel in de clubhistorie. Keeper Mignolet was na het kampioensduel met Antwerp lovend over de rol van Schreuder.

'De coach heeft de afgelopen weken geweldig werk geleverd, hij verdient het om Belgisch kampioen te worden. Niet alleen vanwege het tactische aspect of al het werk dat hij heeft gedaan, maar ook voor de man die hij is', zei Mignolet tegen Eleven Sports.

'Ik vind het erg jammer dat hij bij ons vertrekt. Als je na zes maanden bij Club Brugge naar Ajax kan, dan wil dat zeggen dat je topwerk hebt verricht. Hij is een geweldige man. Ik gun hem deze titel. Ik heb in mijn carrière veel coaches gehad, maar ik denk dat hij de beste is', aldus Mignolet, die drie jaar geleden overkwam van Liverpool en daar met managers Brendan Rodgers en Jürgen Klopp werkte.

Voorganger
Clement, de voorganger van Schreuder bij Club Brugge en tegenwoordig trainer bij AS Monaco, vindt dat de titel volledig op naam komt van zijn opvolger. Op het moment dat Clement naar Monaco vertrok stond Club Brugge tweede op zeven punten van Union Sint-Gillis.

'We gaan toch niet over procenten of over mijn eventuele vierde titel op rij beginnen zeker? Nee, alle eer gaat naar Alfred Schreuder. 37 van de 39 mogelijke punten, dat is niet niks. Hij deed het heel goed. Je kan maximaal zeggen dat ik de club goed heb achtergelaten. Iedereen heeft het goed gedaan. Ook het bestuur door een goede trainer te kiezen en vier nieuwe spelers aan te trekken, precies op die posities waar er nood aan de man was. Dat is gewoon goed gedaan', aldus Clement in gesprek met Het Nieuwsblad.

'Ik ben zoals elke supporter dolblij dat Club het haalde. Ik ben blij, nee, superblij. Voor de spelers, de fans, het bestuur en zeker ook voor de trainer Alfred Schreuder. Hij is een toffe mens en hij heeft uitstekend werk geleverd. Weet je, ik ben blij voor de hele Club-familie. Ik denk dat ik daar ook bij hoor en dus ben ik als supporter ook vol vreugde', besluit Clement, die Club Brugge in de voorgaande twee seizoenen aan de landstitel hielp.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.