Miedema voelt meer druk: 'Mannen presteren niet'

Reacties

Sarina Wiegman, bondscoach van de Nederlandse voetbalvrouwen, schaart haar team bij de absolute wereldtop. Dit concludeerde de trainer na de 1-0 overwinning op Noorwegen in de WK-kwalificatie dinsdag. Vivianne Miedema voelt op haar beurt meer druk dan voorheen, mede omdat het Nederlands mannenelftal niet presteert.

Miedema voelt meer druk: 'Mannen presteren niet'

De Leeuwinnen wonnen nipt van de 'sterke en stugge tegenstander', waarbij Wiegman bij vlagen onder de indruk was van haar ploeg. De winstpartij was een duidelijk signaal voor de bondscoach, die zag dat de EK-winst van afgelopen zomer geen incident was. 'We wilden laten zien dat we ons structureel tussen de top geschaard hebben. En dat hebben we laten zien. Dat is een knappe prestatie van het team', aldus Wiegman tegenover NUsport.

Vivianne Miedema
Dat de vrouwen zich nestelen aan de top is niet zo gek, kijkend naar de twee uitverkiezingen op het midweekse FIFA-gala. Wiegman werd verkozen tot beste vrouwelijke coach, Lieke Martens kreeg de prijs voor beste speelster ter wereld. Vivianne Miedema ontving geen uitverkiezing, maar voelt wel meer verwachtingen bij de buitenwacht dan voorheen. 'Er is meer druk. Stadions zijn uitverkocht en de mannen presteren niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.