Mexico zet Costa Rica hardhandig op zijn plaats

Costa Rica heeft de kracht van de Mexicaanse ploeg ondervonden. De ploeg van bondscoach Rodrigo Kenton ging op eigen veld hard onderuit (0-3) en moest de derde plaats overdragen aan Mexico.

Uitblinker Giovani Dos Santos brak in San José in de blessuretijd van de eerste helft de ban voor Mexico. Met twee assists stond de aanvaller van Tottenham Hotspur na rust aan de basis van de treffers van Guillermo Franco en Andrés Guardado. Bij Costa Rica speelde FC Twente-aanvaller Bryan Ruiz de negentig minuten. Ook de Mexicaanse PSV-verdediger Carlos Salcido maakte het duel vol.

Door de ruime zege op Costa Rica ligt Mexico weer helemaal op koers voor WK-deelname. El Tri staat achter de Verenigde Staten en koploper Honduras derde in de kwalificatiereeks. De eerste drie plaatsen zich direct voor het WK, waar de nummer vier veroordeeld is tot een play-off met de nummer vijf van Zuid-Amerika.