Mexico experimenteert tegen Wales, zoon Weah scoort voor VS

Reacties

Met Hirving Lozano de hele wedstrijd op de bank is Mexico begonnen aan de voorbereiding op het WK met een 0-0 gelijkspel tegen Wales. De Verenigde Staten, niet van de partij in Rusland, hadden meer succes tegen Bolivia: 3-0.

Mexico experimenteert tegen Wales, zoon Weah scoort voor VS

Mexico – Wales 0-0
Twee maanden na de 1-0 nederlaag tegen Kroatië, lukte het Mexico opnieuw niet te winnen van een Europese tegenstander waarvan het er op het WK in Rusland met Duitsland en Zweden twee treft. El Tri had tegen het Wales van bondscoach Ryan Giggs (nog zonder Gareth Bale) weliswaar het betere van het spel, doelman Wayne Hennessey hield zijn doel schoon bij kansen voor anderen het FC Porto-duo Jesús Manuel Corona (ex-FC Twente) en Héctor Herrera, uitblinker op het middenveld.

Voor bondscoach Juan Carlos Osorio was het oefenduel met Wales vooral belangrijk met het oog op zijn definitieve keuzes in de WK-selectie. Van het huidige keurkorps moeten nog vier spelers afvallen. Enkele twijfelgevallen kwamen tegen Wales bij wijze van experiment in actie, in tegenstelling tot voormalig PSV'ers Héctor Moreno en Andrés Guardado. Het duo is normaal gesproken zeker van een basisplaats. Guardado arriveerde met een blessure in het trainingskamp, maar moet op tijd fit zijn voor het WK.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Verenigde Staten – Bolivia 3-0
De VS is normaal gesproken ook een vaste gast op het WK, maar is in Rusland voor het eerst sinds 1986 niet van de partij. In het kader van de verjongingskuur stalen vannacht de achttienjarige Josh Sargent en Timothy Weah, zoon van voormalig Wereldvoetballer van het Jaar George Weah, de show. De debuterende Sargent, spits van Werder Bremen, maakte in de 52ste minuut de 2-0, de voor Paris Saint-Germain uitkomende Weah maakte in zijn tweede interland de 3-0.

Timothy Weah werd in februari 2000 in New York geboren en heeft, in tegenstelling tot zijn vader George (tegenwoordig president van Liberia), de Amerikaanse nationaliteit.
Timothy Weah werd in februari 2000 in New York geboren en heeft, in tegenstelling tot zijn vader George (tegenwoordig president van Liberia), de Amerikaanse nationaliteit.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.