Meunier-mania: de meest gewilde rechtsback van Europa

Reacties

Door de coronacrisis gaan ook de Europese topclubs zuiniger om met de centjes. Ze speuren naar goedkope of transfervrije opties om de selectie alsnog mee te versterken. Thomas Meunier is daardoor plots de meest gewilde rechtsback van Europa geworden nu zijn contract bij Paris Saint-Germain afloopt.

Meunier-mania: de meest gewilde rechtsback van Europa
© Pro Shots

De lijst met geïnteresseerde clubs wordt steeds groter. Na Borussia Dortmund, Internazionale, Napoli, Tottenham Hotspur en Bayern München werden zaterdag door L'Équipe ook Manchester United en Chelsea genoemd. Al die belangstelling hangt er natuurlijk mee samen dat het contract van Meunier in Parijs eind juni afloopt, waardoor de Belg transfervrij op te pikken is. Een buitenkansje, zeker in deze tijd.

Buitenkansje
Meunier snapt wel dat er zo veel interesse is, zei hij vorige maand tegen Le Parisien. 'Een speler die transfervrij is, international is, in het team dat op de eerste plaats van de FIFA wereldranking staat speelt en pas 28 jaar oud is, kan nooit een slechte toevoeging voor een ploeg zijn. Zelfs niet als ik gangreen krijg en mijn been eraf gehakt moet worden. Clubs hebben qua investering niet veel te verliezen en dat weten ze. Ze kunnen eigenlijk alleen maar winnen.'

PSG nam Meunier vier jaar geleden voor enkele miljoenen over van Club Brugge als concurrent voor Serge Aurier. De rechtsback kwam regelmatig aan spelen toe, maar een jaar later vertrok Aurier naar Tottenham en werd Dani Alves binnengehaald als vervanger. De Braziliaan werd in de Champions League-wedstrijden vast ingezet, maar Meunier kreeg in de overige competities genoeg minuten. Doordat Alves vervolgens een kruisbandblessure opliep, kreeg Meunier in het seizoen erna vaker de voorkeur.

Aanvallende back
Na het vertrek van Alves was Meunier dit seizoen de vaste rechtsback onder trainer Thomas Tuchel. Hoewel de coach volgens Franse media niet helemaal tevreden is over de Belg is hij wel inzetbaar in beide systemen van PSG. De Fransen kunnen met vier verdedigers spelen, maar ook met drie waarbij de backs opschuiven naar voren en de hele flank bestrijken. Daardoor is hij ook voor het Inter van Antonio Conte een interessante optie.

Meunier zei eerder nog dat het zijn belangrijkste doel was om bij PSG te blijven, maar een contractverlenging blijft uit en de interesse lijkt juist toe te nemen. Tottenham-manager José Mourinho zou al met de verdediger hebben gebeld, maar Daniel Levy, de voorzitter van de club, zou het niet zien zitten om spelers die richting de dertig jaar gaan langdurige contracten aan te bieden. Dortmund hoopt Meunier ondertussen te herenigen met landgenoten Thorgan Hazard en Axel Witsel. De back heeft de clubs voor het uitkiezen en gaat ongetwijfeld een spannende zomer tegemoet.

Eerder dit jaar keken we naar hoe Paris Saint-Germain er in 2020 uit kan komen te zien.
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer T. Meunier
Meer over T. Meunier
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.