Vertrek Meunier voorbode van grote schoonmaak bij Borussia Dortmund

Reacties

PSV krijgt in de achtste finale van de Champions League niet te maken met Thomas Meunier. De rechtervleugelverdediger van Borussia Dortmund maakt transfervrij de overstap naar Trabzonspor.

Vertrek Meunier voorbode van grote schoonmaak bij Borussia Dortmund

Meunier was in het Signal Iduna Park niet meer verzekerd van speelminuten, hoewel de 32-jarige Belg vanwege een blessuregolf de laatste zeven duels in de Bundesliga in de basis startte. Toch opteerde Meunier voor een vertrek naar Trabzonspor, de nummer vier van de Süper Lig. In de Turkse kustplaats hoopt de routinier zijn plek in de EK-selectie van bondscoach Domenico Tedesco veilig te stellen.

Het vertrek van Meunier kan worden gezien als een voorbode voor komende zomer. Dan staat Dortmund voor een transitie. Bild weet dat het onwaarschijnlijk is dat Jadon Sancho en Ian Maatsen, gehuurd van respectievelijk Manchester United en Chelsea, langer in het shirt van Dortmund te zien zijn. Sancho zou bijna vijftig miljoen euro moeten kosten, Maatsen ongeveer 35 miljoen euro.

Hummels en Reus
De contracten van Marius Wolf en Mateu Morey lopen af, maar beide verdedigers mogen hopen op een contractverlenging. Daarnaast hoopt de club geld te verdienen met de verkoop van Donyell Malen, die bij een goed bod mag vertrekken. De toekomst van oudgedienden Mats Hummels en Marco Reus blijft twijfelachtig. Dortmund neemt naar verluidt in het voorjaar een besluit over hun toekomst.

Het lijkt erop dat Hummels een contractverlenging tegemoet kan zien en dat Reus de deur deze zomer achter zich dichttrekt. Dat zou ook kunnen gelden voor Paris Brunner, die onlangs met Duitsland het WK Onder-17 won. De club en het talent, dat een half miljoen per jaar wil verdienen, worden het maar niet eens over een nieuw contract.

Dortmund speelt vrijdag in de Bundesliga thuis tegen SC Freiburg en volgende week uit tegen VfL Wolfsburg. Daarna wacht het bezoek aan PSV in de achtste finale van de Champions League. De return wordt gespeeld op 13 maart.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.