Met Immobile als de nieuwe Inzaghi is de droom van Lazio springlevend

Reacties

Het Lazio van Simone Inzaghi laat oude glorietijden herleven. Met een hechte defensie en een spits die maar niet kan stoppen met scoren is de ploeg uit de hoofdstad een outsider voor de Scudetto. Zaterdagavond kan er tegen Napoli een clubrecord gebroken worden.

Met Immobile als de nieuwe Inzaghi is de droom van Lazio springlevend
© Pro Shots
Lazio
Lazio
1 - 0
Napoli
Napoli

Het is tegenwoordig weer fijn om supporter van Lazio te zijn. De ploeg van Inzaghi is zonder twijfel dé ploeg in vorm in Italië, die in de afgelopen maand heeft bewezen dat het zich zelfs kan meten met Juventus. De kampioen van de laatste acht jaar werd zowel in de competitie als in de strijd om de Supercoppa (eind december in Riyadh) met 3-1 verslagen.

Op het moment heeft Lazio zes punten minder dan Internazionale en Juventus, de koplopers van de Serie A, die volgens velen met elkaar moeten gaan uitmaken wie dit seizoen de Scudetto zal pakken. Lazio mag echter zeker niet afgeschreven worden. De hoofdstedelingen hebben nog een duel met Hellas Verona tegoed en komen bij een zege op slechts drie punten achter de titelfavorieten.

© Pro Shots

De aanhang durft te dromen van een herhaling van het sprookje uit 2000, toen Lazio bij het honderdjarig bestaan van de club voor de tweede keer in de geschiedenis kampioen van Italië werd. Sterspelers in dat team waren Pavel Nedved, Diego Simeone, Sinisa Mihajlovic, Juan Sebastián Verón, Marcélo Salas én: Simone Inzaghi. De huidige coach van Lazio was in het kampioensjaar met negentien doelpunten in alle competities clubtopscorer.

Misschien dat het door de tips van het jongere broertje van Filippo Inzaghi komt dat Ciro Immobile dit seizoen zo gemakkelijk scoort. Goed, de 29-jarige aanvaller is altijd al goed geweest in het maken van doelpunten, maar onder de vleugels van Inzaghi gaat het wel héél erg gemakkelijk. In het seizoen 2017/18 maakte Immobile in alle competities 41 doelpunten (29 in de Serie A) en dit seizoen heeft hij na zeventien competitiewedstrijden al negentien keer gescoord.

Ciro Immobile bij Lazio

Seizoen: Duels (alle competities): Goals:
2016/17 41 26
2017/18 47 41
2018/19 46 19
2019/20* 22 21

Vooral de reeks tussen eind september en begin december valt op. Immobile speelde in deze periode met Lazio negen competitiewedstrijden en maakte daarin in totaal liefst dertien doelpunten, waarvan twee tegen Bologna (2-2), Atalanta Bergamo (3-3), Torino (4-0) en Udinese (3-0). De serie werd beëindigd in de 3-1 zege op Juventus, waarna Immobile ook niet scoorde tegen Cagliari. Maar vorige week was het tegen Brescia gewoon doodleuk weer twee keer bingo.

© Pro Shots

Dankzij de dubbelslag van Immobile won Lazio met 1-2 en evenaarde het een clubrecord uit het al eerder aangehaalde kampioensjaar. Net als de ploeg van Sven-Göran Eriksson heeft Lazio nu negen competitiewedstrijden op rij gewonnen. Een zege op Napoli, dat na het ontslag van Carlo Ancelotti en de komst van Gennaro Gattuso duidelijk nog niet uit de problemen is, betekent dat Lazio historie schrijft. Tien competitieoverwinningen op rij, dat kwam bij I Biancocelesti nog nooit eerder voor.

'Het team is op maat gemaakt voor mij en iedereen vertrouwt mij', vertelde Immobile in december al in een interview met het kanaal van Serie A. Trainer Inzaghi schat zijn kwaliteiten op waarde, merkt de scherpschutter. 'Ik heb het gevoel dat we samen zijn gegroeid. Onze relatie gaat verder dan voetbal, ik kan het met hem overal over hebben. Toen hij begon als coach, heb ik hem veel geholpen.'

Maar het zijn niet alleen de vele doelpunten van Immobile die Lazio een outsider voor de titel maken. De ploeg van Inzaghi staat ook achterin goed en kreeg pas zeventien tegendoelpunten, net zo weinig als Juventus. Alleen de defensie van Inter (vijftien tegengoals) werd nog minder gepasseerd. Waar gaat dit naartoe? Inzaghi probeert de druk van zijn ploeg te houden: 'We leven van wedstrijd tot wedstrijd. Natuurlijk zijn we blij met hoe het gaat, maar de uitdaging is om dit vol te houden. We denken niet aan records, we denken alleen aan het halen van zo veel mogelijk punten.' De teller staat nu op 39; nog twintig punten meer en het totaal van vorig seizoen is al geëvenaard. Maar de Lazio-aanhang droomt van meer, veel meer.

Het programma in de negentiende speelronde van de Serie A:


Za 11 jan. 2020

Zo 12 jan. 2020

Ma 13 jan. 2020

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.