Met dit piepjonge team wil Ajax geschiedenis schrijven

Reacties

Ajax-trainer Peter Bosz zorgt met zijn opstelling niet voor verrassingen. De verwachte elf namen starten woensdagavond in de Europa League-finale tegen Manchester United.

Met dit piepjonge team wil Ajax geschiedenis schrijven

Jairo Riedewald vervangt op de linksbackpositie de geschorste Nick Viergever. Hij kreeg in de tweede halvefinalewedstrijd tegen Olympique Lyon (3-1) twee keer geel en zag zo de finale in Stockholm aan zich voorbij gaan. Daley Sinkgraven herstelt van een knieblessure en zit niet bij de wedstrijdselectie.

Verder treedt Ajax aan met de spelers die overleefden in Lyon. Even ging het gerucht dat keeper André Onana niet fit was, maar dat werd vanuit het Ajax-kamp direct ontkend. Ook Matthijs de Ligt start in de basis. Met zijn zeventien jaar wordt hij daarmee de jongste deelnemer aan een Europese finale ooit.

Records
Liefst vier Ajacieden kunnen woensdagavond Vágner Love onttronen als jongste doelpuntenmaker in de finale van een UEFA Cup of Europa League. De Braziliaan had in 2005 twintig jaar en 341 dagen op de teller staan toen hij namens CSKA Moskou scoorde tegen Sporting Lissabon.

Naast De Ligt kunnen Kasper Dolberg (negentien jaar en 230 dagen) en Riedewald (twintig jaar en 257 dagen) het record van Love verbeteren. Hetzelfde geldt voor Justin Kluivert (achttien jaar en negentien dagen), die op de bank start. De Ligt en Kluivert kunnen Robin van Persie onttronen als jongste winnaar van de UEFA Cup of Europa League. Vijftien jaar geleden was Van Persie achttien jaar en 275 dagen oud toen hij met Feyenoord het Europese toernooi won ten koste van Borussia Dortmund.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, De Ligt, Riedewald; Schöne, Klaassen, Ziyech; Traoré, Dolberg, Younes.

Bekijk hier de opstelling van Manchester United.

'Ajax kan de druk aan, ze zijn opgewassen tegen United'
Blind: 'Ik ben Amsterdammer en Ajacied, maar woensdag even niet'
'Meespelen Onana belangrijkste nieuws van de dag voor Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.