De Ligt kan jongste Europese finalist ooit worden

Reacties

Matthijs de Ligt kan woensdagavond in Stockholm een bijzonder record pakken. De zeventienjarige Ajacied kan de jongste deelnemer aan een Europese finale ooit worden.

De Ligt kan jongste Europese finalist ooit worden

De verwachting is dat De Ligt een basisplaats heeft bij Ajax, dat het in de Europa League-finale opneemt tegen Manchester United. De tiener speelde iedere minuut van de laatste drie Europa League-duels met Schalke 04 en Olympique Lyon en staat normaal gesproken naast Davinson Sánchez in het centrum van de verdediging.

Dat zou historisch zijn. Nooit eerder begon zó'n jonge speler in de basis bij een Europese finale. Sterker nog: met zijn 17 jaar en 285 dagen is hij überhaupt de jongste deelnemer ooit. Dat record stond tot nu toe op naam van Alberto Malusci, die namens Fiorentina twee minuten meedeed in de heenwedstrijd van de UEFA Cup-finale in het seizoen 1989/90 tegen Juventus (3-1 verlies).

Als de Europese Super Cup wordt meegerekend is er één deelnemer die nog jonger was dan De Ligt, eveneens een Ajacied. Ronald de Boer was 17 jaar en 193 dagen oud toen hij met Ajax aantrad tegen FC Porto in 1987.

Als Ajax de Europa League wint, kan De Ligt op 8 augustus de op één na jongste Super Cup-deelnemer ooit worden. Die wedstrijd staat gepland op 8 augustus in Skopje. Real Madrid en Juventus maken op 3 juni in de Champions League-finale uit wie de tegenstander wordt.

Road to the Final: eindelijk weer Europees succes voor Ajax
'Ajax niet bekend met druk van finale'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.