'Met deze Frenkie de Jong is de dubbel mogelijk voor Barcelona'

Reacties

Op de dag van de halve finale van de Champions League tussen Real Madrid en Chelsea opende Marca dinsdag zijn website met een beschouwing over Frenkie de Jong. 'Met deze De Jong is de dubbel mogelijk', kopte de Spaanse sportkrant.

'Met deze Frenkie de Jong is de dubbel mogelijk voor Barcelona'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 2
Granada
Granada

Na de recente duels met Athletic de Bilbao (bekerfinale) en Villarreal (La Liga) kreeg de ex-Ajacied al veel lof toegezwaaid van de verslaggevers en Marca is dinsdag dieper in de cijfers gedoken. Qua doelpunten, assists, doelpogingen en geslaagde passes presteert De Jong beter dan in zijn debuutseizoen bij Barcelona.

'Iedereen die Barcelona volgt, moet het zijn opgevallen: Frenkie de Jong heeft duidelijk een stap voorwaarts gezet. De Nederlander had het in zijn eerste jaar lastig. Onder Koeman is hij duidelijk beter gaan presteren. Dat was ook een van de doelstellingen van de nieuwe trainer: dat De Jong de beste versie van zichzelf zou laten zien. De Oranje-international is inmiddels een van de belangrijkste spelers in de selectie. Een allrounder die net zo makkelijk centraal achterin staat als dat hij voorin opduikt, met de koelbloedigheid van een aanvaller.'

De Jong 2019/20 vs 2020/21:

De Jong in 2019/20 De Jong in 2020/21
Duels Barcelona in officieel verband 42 42
Goals 2 7
Assists 3 7
Inzetten op doel 6 9
Inzetten in totaal 8 23
Balveroveringen 216 271
Slagingspercentage passes 91,4 92,3

Koeman zelf ging afgelopen week in gesprek met VI al in op de prestaties van zijn landgenoot. 'Hij is voor Barcelona toch een grote aankoop geweest. Dan kun je niet gewoon meespelen, dan moet je een volgende stap maken in je persoonlijkheid, belangrijkheid en effectiviteit voor het elftal. Ik vind het geweldig te zien hoe hij dat oppikt. Frenkie ís dit team. Hij heeft natuurlijk uitzonderlijke kwaliteiten, aanvallend én verdedigend. Voor de toekomst van dit Barcelona zal hij nog veel belangrijker gaan worden.'

Mede door de vorm waarin de Jong steekt is Barcelona weer helemaal terug in de titelrace. Sterker nog: bij een zege op Granada veroveren De Blaugranas donderdag de koppositie in La Liga. De Catalaanse krant Sport kopt dinsdag zelfs in koeienletters: 'Favoritos'. Uit een enquête onder voetbalfans blijkt dat 87 procent denkt dat Barcelona beslag legt op de landstitel. Daarna volgen Atlético Madrid (vijf procent), Real Madrid (vijf procent) en Sevilla (drie procent).

Ook volgens de Euro Club Index (ECI) van Gracenote heeft Barcelona de beste papieren met een kans van 62,1 procent. Atlético Madrid volgt met 28,4 procent, voor Real Madrid (7,8 procent) en Sevilla (1,8 procent). Door te kijken naar resultaten in het recente verleden maakt de ECI, die bijgehouden wordt in samenwerking met Hypercube, een inschatting van de kwaliteit van teams. Dat vertaalt zich vervolgens in voorspellingen voor wedstrijden en competities.

Marca is duidelijk: 'De vorm van De Jong is een van de belangrijkste redenen waarom Koeman mag dromen van de dubbel. Een voetballer van zijn klasse kan het verschil maken.' In een peiling vraagt de krant zijn lezers of deze De Jong beter is dan de De Jong van Ajax, een stelling die Koeman afgelopen weekeinde poneerde. 96 procent is het daarmee eens.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.