Messi trots: 'Mooiste herinneringen aan goals in finales'

Reacties

Het was de avond van Lionel Messi. Niet alleen dwong hij Ajax eigenhandig op de knieën, de aanvaller van Barcelona kroonde zich met zijn twee doelpunten ook tot gedeeld topscorer aller tijden van de Champions League. 'Daar ben ik natuurlijk heel blij mee', zei de Argentijn na afloop.

Messi trots: 'Mooiste herinneringen aan goals in finales'

Door zijn treffers in Amsterdam heeft Messi nu net als Raúl 71 doelpunten gemaakt in het miljoenenbal. 'Welke me het meeste is bijgebleven? Mijn doelpunten in de finales brengen de mooiste herinneringen naar boven', aldus Messi. In de eindstrijd van 2009 en 2011 was hij trefzeker. Beide keren was Manchester United (2-0 en 3-1) slachtoffer van zijn dadendrang.

'Zo'n persoonlijke mijlpaal is prachtig', vervolgde Messi. 'Maar het belangrijkste is dat we drie punten hebben gepakt en met Paris Saint-Germain in de race blijven voor de groepszege. Het ging niet gemakkelijk. Ajax is een erg goede ploeg. Toen zij rood kregen werd het simpeler, maar we waren over de hele wedstrijd gezien niet veel beter. Het duel was in balans.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.