Messi-show laat Koeman zorgeloos genieten in Granada

Barcelona heeft zaterdagavond erg overtuigend afgerekend met Granada. Door de derde zege op rij is de ploeg van Ronald Koeman gestegen naar plek drie in La Liga.

Granada
Granada
0 - 4
Barcelona
Barcelona

Granada-uit was op papier toch een lastige wedstrijd voor Barcelona. De voormalige Europa League-opponent van PSV eindigde vorig seizoen knap als zevende in de Spaanse competitie en doet het in het huidige voetbaljaar eigenlijk ook weer uitstekend door mee te draaien in de subtop. In het eigen Estadio Nuevo Los Cármenes bleek Granada tegen Barcelona echter al snel kansloos. Dat zei ook veel over het dominante spel van de bezoekers, waar Lionel Messi de absolute uitblinker was.

Bij de 0-1 vertolkte de Argentijn nog niet direct de hoofdrol. Messi dribbelde rond het vijandelijke strafschopgebied en legde terug op Sergio Busquets, die de bal terug bij Messi wilde krijgen. De pass van de spelverdeler werd van richting veranderd door Roberto Soldado, waardoor Antoine Griezmann met wat geluk een open kans kreeg. De Fransman faalde niet in de afwerking: 0-1. De VAR keek uitgebreid naar de goal, want Griezmann ontving de bal in buitenspelpositie. Maar er werd geoordeeld dat door het balcontact van Soldado een nieuwe situatie ontstond, waardoor de treffer dus geldig was.

Barça liep voor rust uit naar een ruimere voorsprong en dat was te danken aan Messi. Bij een uitbraak ontving hij op twintig meter van het Granada-doel de bal van Antoine Griezmann, waarna hij ruimte maakte voor het schot en scoorde met een knal hoog in de linkerhoek: 0-2. Granada-doelman Rui Silva had even later, in de 42ste minuut, ook geen antwoord op een volgende doelpoging van Messi. Bij een vrije trap schoot de Barcelona-ster de bal hard en zuiver in de hoek van de keeper voorbij Silva: 0-3.

Granada-coach Diego Martínez probeerde met een driedubbele wissel bij de start van de tweede helft nog voor de ommekeer te zorgen, maar de ingreep had weinig effect. Barça bleef de bovenliggende partij en in de 63ste minuut krikte Griezmann zijn zelfvertrouwen wat verder op met een prachtige goal. Hij controleerde de bal knap na een wippertje van Ousmane Dembélé en rondde met zijn rechter af in de verre hoek: 0-4.

Koeman gunde in het restant van de wedstrijd onder anderen Messi, Frenkie de Jong, Pedri en Sergiño Dest wat rust en zonder die vier trok Barcelona de riante voorsprong zonder problemen over de streep. Tot overmaat van ramp voor Granada eindigde de thuisploeg de wedstrijd ook nog eens met tien man, door rood voor invaller Jesús Vallejo. Voor de Catalanen was het een bijna perfecte avond, het geblesseerd uitvallen van Ronald Araujo in de warming-up was het enige smetje. Koeman zal zeer tevreden terugreizen naar Barcelona.