Messi reageert verrast op opmerkelijke social media-rel Barcelona

Reacties

Lionel Messi heeft voor het eerst gereageerd op de berichtgeving die tot veel nieuwe onrust leidde bij Barcelona. De Argentijn wist ook niets van de samenwerking tussen de club en een speciaal PR-bedrijf.

Messi reageert verrast op opmerkelijke social media-rel Barcelona
© Pro Shots

Begin deze week publiceerde Cadena SER de uitkomsten van een uitgebreid onderzoek naar de specifieke samenwerking. De huidige Barcelona-leiding, aangevoerd door president Josep Maria Bartomeu, zou een PR-bedrijf hebben ingehuurd om op social media de stemming rond Barcelona te beïnvloeden. Met speciale accounts werden tegenstanders van Bartomeu zwartgemaakt. De zogeheten influencers zouden in sommige gevallen ook de aanval op Lionel Messi en Gerard Piqué hebben geopend, ter verdediging van de president. Bartomeu bevestigde later tijdens een persconferentie dat er werd samengewerkt met het bewuste bedrijf, maar ontkende dat er op die manier te werk werd gegaan.

Messi heeft nu bij El Mundo Deportivo over de kwestie gesproken: 'Ik werd erdoor verrast, ook omdat ik aan het reizen was. Toen ik arriveerde hoorde ik erover. De president heeft me vervolgens hetzelfde verteld als wat hij publiekelijk vertelde. Wat de situatie was en wat er gebeurd is. Veel meer kan ik er niet over zeggen.'

De captain vervolgde: 'Ik vind het echt vreemd dat zoiets gebeurd is. Maar in de media is er ook gezegd dat er bewijs is. We moeten zien of dat waar is of niet. Tot dat moment kunnen we er niet veel over zeggen. Wel vond ik het echt een merkwaardig verhaal.'

Volgens Spaanse media is er woensdag een crisismeeting voor het Barcelona-bestuur. Wat de uitkomst daarvan is, is nog niet bekend.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.