Messi meent dat arbiter op Clásico-schorsing uit was

Reacties

El Clásico wierp maandag bij Barcelona-Real Valladolid zijn schaduw al vooruit. De vrees van én voor Lionel Messi en Frenkie de Jong kwam niet uit.

Messi meent dat arbiter op Clásico-schorsing uit was
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Real Valladolid
Real Valladolid
Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Barcelona
Barcelona

Messi en De Jong stonden op scherp. Een gele kaart zou automatisch een schorsing betekenen voor de confrontatie met Real Madrid. Dat lot bleef hen bespaard. Beiden kunnen komende zaterdag in de Spaanse hoofdstad spelen tegen de aartsrivaal.

De dreiging voor een schorsing speelde maandag zonder twijfel in het hoofd van Messi. De aanvoerder toonde zich bij rust bezorgd over arbiter Jaime Latre. 'Hij wil me een kaart geven… ongelooflijk', registreerde Movistar Plus uit de mond komen van de Argentijn op weg naar de kleedkamer.

Ook De Jong was zich bewust van de gevolgen van een gele kaart. De Oranje-international erkende na afloop dat deze dreigende wolk in zijn hoofd had meegespeeld. 'Ik was een beetje nerveus. In de laatste minuten ben ik heel voorzichtig geweest om geen gele kaart te krijgen en El Clásico te missen.'

Dus werd het eind goed, al goed voor Barcelona. Dankzij de late goal van Ousmane Dembélé werd met hangen en wurgen de hobbel Real Valladolid genomen en de achterstand op koploper Atlético Madrid teruggebracht tot één punt. 'Het was een heel belangrijke wedstrijd. Atlético had punten laten liggen', aldus De Jong. 'Het is altijd lastig na een interlandperiode, maar we zijn blij dat we hebben gewonnen.'

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.