Koeman haalt opgelucht adem: 'Presteerden ver onder ons niveau'

Reacties

Ronald Koeman zag Barcelona maandag een teleurstellende wedstrijd spelen, maar toch de drie punten pakken tegen Real Valladolid. De coach was na afloop trots op de spirit van zijn spelersgroep.

Koeman haalt opgelucht adem: 'Presteerden ver onder ons niveau'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Real Valladolid
Real Valladolid

Barcelona had voor de interlandbreak de zogeheten schwung te pakken, maar stelde maandag vooral in de eerste helft erg teleur tegen Valladolid. 'We misten voor rust erg veel in ons spel', analyseerde Koeman. 'We zetten niet goed druk op de tegenstander en vanaf het begin zag ik een wat traag en vermoeid Barcelona. We hadden geen controle over de wedstrijd. Daarom hebben we voor de tweede helft het systeem wat aangepast en na rust ging het beter, maar al met al was het een erg moeizame wedstrijd.'

'Het team presteerde ver onder zijn niveau en Valladolid heeft gewoon heel goed verdedigd', vervolgde Koeman. Op het moment dat puntenverlies al een zekerheid leek te zijn, bezorgde Ousmane Dembélé zijn ploeg toch nog de volle buit. 'We hebben moeten lijden, maar uiteindelijk wel verdiend gewonnen. Het team heeft laten zien dat het ook zonder goed te voetballen wedstrijden kan winnen', aldus Koeman. 'Mijn spelers hebben tot het einde geprobeerd om de wedstrijd te winnen, met het geloof dat de goal altijd nog kon vallen. Daar zijn ze voor beloond.'

Barcelona staat nu nog maar één punt achter op koploper Atlético Madrid. Aankomende zaterdag wacht de kraker tegen Real Madrid. 'El Clásico is altijd een belangrijke wedstrijd en nu helemaal, gezien de stand in La Liga. We treffen een fantastische tegenstander en een goed resultaat zou erg belangrijk zijn voor onze strijd om de titel', aldus Koeman.

Philippe Coutinho
Het is maar zeer de vraag of Philippe Coutinho Barcelona dit seizoen nog kan gaan helpen in zijn strijd om de titel. De technicus is al een tijdje uit de roulatie met knieproblemen en Barcelona heeft na de zege op Valladolid laten weten dat Coutinho opnieuw geopereerd is. Die ingreep is gedaan in zijn vaderland Brazilië.

Barcelona maakt zoals gebruikelijk geen melding van de geschatte duur van de revalidatie, maar volgens Braziliaanse media zal Coutinho dit seizoen niet meer in actie komen. Hij hoopt zijn land in de zomer van dienst te kunnen zijn tijdens de strijd om de Copa América.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.