Messi makkelijker te verdedigen dan Griezmann, Eto'o boos na 1 aprilgrap

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Messi makkelijker te verdedigen dan Griezmann, Eto'o boos na 1 aprilgrap

'Messi is makkelijker te verdedigen dan Griezmann'
• Donderdagavond staat Atlético Madrid in de Europa League tegenover Sporting Lissabon en Jorge Jesus, coach van de Portugezen, hoopt dat zijn ploeg Antoine Griezmann kan beteugelen. 'Het is makkelijker om te verdedigen tegen Lionel Messi dan tegen Antoine Griezmann', wordt de oefenmeester geciteerd door Marca. 'De positie van Messi staat wel vast, terwijl Griezmann over het hele veld zwerft. We treffen een ontzettend goede speler.'

Samuel Eto'o overweegt juridische stappen na een, in zijn ogen, totaal mislukte 1 aprilgrap. De website Jeune Afrique Magazine kwam afgelopen zondag met een vermeend interview met Eto'o, waarin de spits zou hebben gezegd dat hij mee wilde doen aan de presidentsverkiezingen in Kameroen. In het artikel werd wel duidelijk dat het om een grap ging, maar Eto'o kan er niet om lachen.

'Als een Kameroener heb ik zeer veel respect voor de instituties van mijn land en degenen die deze belichamen', moppert de spits van het Turkse Konyaspor op Facebook. 'Ik vind daarom ook dat de presidentsverkiezingen van 2018 erg belangrijk zijn en niet op een lichte toon kunnen worden bediscussieerd. Dit getuigt van een gebrek aan respect.' Omdat Jeune Afrique Magazine weigert om het artikel van de website te verwijderen, denkt Eto'o eraan om het medium aan te klagen.

• Mocht Zlatan Ibrahimovic naar het WK van 2018 willen gaan, dan zal hij een contract moeten verbreken. Niet met LA Galaxy, waar hij afgelopen weekend een spectaculair debuut voor kende, maar met het gokbedrijf BetHard. Na het vertrek van Ibrahimovic bij Manchester United presenteerde BetHard de Zweed als nieuwe ambassadeur en mede-eigenaar van het bedrijf. De FIFA heeft echter in zijn ethische code staan dat deelnemers aan het WK niet betrokken mogen zijn bij alles wat met gokken te maken heeft, zo schrijft Aftonbladet.

Officieel heeft Ibrahimovic zijn interlandloopbaan beëindigd, maar met het oog op het WK zette hij de deur voor een rentree bij de Zweedse nationale ploeg onlangs weer op een kier.

Everton is bezig met plannen voor een nieuw stadion en de Amerikaanse architect Dan Meis, die de tekeningen voor de nieuwe thuishaven maakt, heeft zich laten inspireren door Borussia Dortmund. Het is de bedoeling dat er achter een van de doelen één grote tribune wordt gebouwd, net als de beroemde 'Gelbe Wand' van Dortmund. Op deze tribune moet plaats komen voor 12.000 tot 15.000 man, zegt Meis tegen de Daily Mail.

• Iker Casillas bereikte maandagavond de grens van 1000 wedstrijden op het hoogste niveau en op Twitter neemt Gianluigi Buffon de tijd om de Spanjaard te feliciteren met deze bijzondere prestatie. 'Ik weet niet of je me herkent, want ik ben iets ouder geworden, maar ik ben het, Gigi Buffon. Er is mij verteld dat je een speciale mijlpaal hebt bereikt en ik wil je daarmee feliciteren. Je mag echt trots zijn op dit aantal', zegt Buffon, zelf ook een lid van de 'Club van 1000'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik zou graag eens shirtje willen ruilen met Suárez' 
Giorgio Chiellini heeft geen enkel probleem met Luis Suárez, die de Italiaanse verdediger op het WK van 2014 in zijn schouder beet. 'We zijn elkaar hierna nog een paar keer tegengekomen op het veld en voor mij was dit steeds erg plezierig', zegt Chiellini in El Mundo Deportivo. 'Het is altijd een uitdaging om tegen hem te spelen en de waarheid is dat ik graag eens shirtje met hem zou willen ruilen.'

'Ik was eerst verrast. Maar als je Pep kent, dan weet je dat je dit kan verwachten. Pep wil je het direct zeggen om je beter te maken. Het zag er misschien raar uit, maar voor mij was het fantastisch. Hij liet zien hoeveel hij ziet en hoe betrokken hij is.'
• Bayern München-verdediger Joshua Kimmich keek in The Guardian terug op het wonderlijke tafereel van twee jaar geleden toen hij op het veld door Pep Guardiola op een bijzondere manier werd behandeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Olympiakos Piraeus maakt een sportief zware periode door. De resultaten vallen tegen en de Griekse titel is uit zicht verdwenen. Na het gelijkspel tegen Levadiakos (1-1) en de eerdere remise tegen Panathinaikos (1-1) is het geduld van voorzitter Evangelos Marinakis helemaal op. De spelers krijgen onder uit de zak van hem. Ze worden bedankt en krijgen een boete van twee ton per remise als afscheidscadeau. 'Ik heb jullie nu lang genoeg getolereerd. Vertrek en ga maar met vakantie', klonk de verlate paasboodschap maandag uit de mond van Marinakis. 'Ik heb miljoenen betaald zodat het jullie aan niets ontbrak, heb zelfs drie coaches ontslagen. Maar uiteindelijk ligt de schuld bij jullie. Jullie geven meer om je mooie auto's en dure huizen dan de club.' Olympiakos maakt het seizoen af met jeugdspelers, 'en een paar van jullie'.

'Ik ben daar nog niet aan toe. Ik kan en moet nog veel beter worden. Op het moment dat ik elke wedstrijd een ruime voldoende scoor en van grote waarde blijf voor AZ, dan pas mag ik langzamerhand een beetje gaan nadenken over Oranje.'
• AZ-aanvaller Oussama Idrissi weet dankzij het Oranje-debuut van teamgenoot Guus Til dat het snel kan gaan. 'Guus laat zien dat het niet heel ver weg is.' (De Telegraaf)

Tim Krul viert zijn dertigste verjaardag. Mede dankzij zijn status van penaltykiller heeft hij naam gemaakt in Nederland. Het is niet vreemd dat AZ de doelman passend eert.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.