Fenomenale Ibrahimovic zet MLS bij debuut meteen op stelten

Zlatan Ibrahimovic heeft bij zijn debuut voor LA Galaxy direct voor sensatie gezorgd in de Major League Soccer. Na een 0-3 achterstand tegen Los Angeles FC verzorgde de Zweed als invaller op fenomenale wijze de gelijkmaker, voordat hij in blessuretijd ook nog de winnende maakte: 4-3.

Ibrahimovic liet vorige week zijn contract bij Manchester United ontbinden en tekende een dag later bij LA Galaxy. Vrijdag werd hij gepresenteerd en zaterdag zat hij bij de eerste Los Angeles-derby ooit direct op de bank bij zijn nieuwe club. Vanaf die positie zag hij Galaxy weinig indruk maken.

Los Angeles FC stond bij rust met 0-2 voor, dankzij twee fraaie goals van Carlos Vela, en liep kort na de onderbreking uit naar 0-3 door een eigen goal van Daniel Steres. Sebastian Lletget deed al wel wat terug voor de thuisploeg, voordat Ibrahimovic twintig minuten voor tijd inviel voor deze doelpuntenmaker. Kort na de entree van de aanwinst van Galaxy verzorgde Chris Pontius de aansluitingstreffer: 2-3.

Voor de thuisploeg zat er plotseling weer een goed resultaat in en met een spectaculaire treffer bracht Ibrahimovic de 3-3 op het scorebord. De spits anticipeerde op een mislukt kopduel en zag dat keeper Tyler Miller ver voor zijn doel stond. Ibrahimovic twijfelde niet en verraste de sluitpost met een geweldige uithaal van een flinke afstand (zie video onder).

De avond van Ibrahimovic kon al niet meer stuk, maar werd zelfs nog mooier. De blessuretijd was net ingegaan toen de Zweed na een voorzet van Ashley Cole ook nog het winnende doelpunt binnen kopte: 4-3. Ibrahimovic kende zo een ongelooflijk begin van zijn avontuur in de Verenigde Staten.