Messi en Neymar geven show weg tijdens eerste competitieduel PSG

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen eenvoudig gewonnen. De kampioen van Frankrijk rekende simpel af met Clermont Foot. Neymar was de grote man met een goal en drie assists, al mocht ook het slotakkoord van Lionel Messi er zijn.

Messi en Neymar geven show weg tijdens eerste competitieduel PSG
© Pro Shots
Clermont
Clermont
0 - 5
PSG
PSG

In aanloop naar het nieuwe seizoen deden in Franse media verhalen de ronde dat Neymar zou moeten vertrekken bij PSG, omdat hij zijn duurbetaalde salaris niet waard zou zijn. De Braziliaanse vedette was er niet van gediend en liet vorige week zijn voeten al spreken in het Super Cup-duel met FC Nantes (4-0). Een week later drukte de dertigjarige dribbelaar ook op het eerste competitieduel met Clermont zijn stempel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tegen de nummer zeventien van vorig seizoen liep PSG aan de hand van Neymar al voor rust uit naar een 0-3 voorsprong. De Braziliaan opende na acht minuten zelf de score, nadat Messi een voorzet met een handige voetbeweging had verlengd. In de 25ste minuut verdubbelde Achraf Hakimi de marge uit een counter door op aangeven van Neymar hard raak te schieten. En uit een vrije trap van Neymar kopte Marquinhos de 0-3 binnen.

Na rust duurde het even voordat PSG, met zomeraanwinst Vitinha centraal op het middenveld naast Marco Verratti, de score verder opvoerde. Pas nadat aanwinsten Nordi Mukiele en Hugo Ekitike als invaller hun competitiedebuut hadden gemaakt, tilde Messi de eindstand naar 0-5. Eerst schoof de Argentijn eenvoudig raak na één-twee met Neymar, zijn derde assist van de avond, daarna scoorde hij op acrobatische wijze met een omhaal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo had PSG, dat onder de nieuwe trainer Christophe Galtier opnieuw in een 3-4-3-formatie aantrad, geen kind aan Clermont Foot. En dat terwijl Kylian Mbappé opnieuw ontbrak. De Franse steraanvaller verkoos een langer verblijf in Parijs boven een overstap naar Real Madrid, maar miste de seizoenstart wegens een spierblessure. Pablo Sarabia, vorig seizoen verhuurd aan Sporting Portugal, verving hem in de basisopstelling.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Neymar
Meer over Neymar
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.