Messi-compensatie in Hong Kong: fans krijgen helft van hun geld terug

Reacties

Voetballiefhebbers uit Hong Kong worden gecompenseerd voor het ontbreken van Lionel Messi tijdens een oefenwedstrijd. Inter Miami, de werkgever van Messi, speelde op 4 februari een oefenwedstrijd in de stad. Onder een bepaalde voorwaarde krijgen ze de helft van hun geld terug.

Messi-compensatie in Hong Kong: fans krijgen helft van hun geld terug
© Pro Shots

Tatler Asia, verantwoordelijk voor de organisatie van de wedstrijd, heeft die stap gezet nadat veel voetballiefhebbers in Hong Kong zich bekocht voelden toen bleek dat hun grote idool niet aan de aftrap verscheen voor de wedstrijd tegen een verzamelelftal van spelers die in Hong Kong actief zijn. Jordi Alba en Sergio Busquets vielen wél in tijdens de wedstrijd die met 1-4 gewonnen werd door de Amerikaanse ploeg, en Go Ahead Eagles-cultheld Henri Anier scoorde voor het team van Hong Kong.

De onvrede was daarmee niet weggekomen, dus nu komt Tatler Asia over de brug. Supporters krijgen de helft van hun entreebedrag terug, en dat is de moeite waard in de wetenschap dat kaartjes tot maar liefst 570 euro kostten. De geste zou de organisatie naar eigen zeggen ruim 6,5 miljoen euro kosten. Messi, die avond absent door een liesblessure, was een paar dagen later wél fit genoeg om te voetballen in Japan, hetgeen olie op het vuur had gegooid. Excuses van La Pulga bleken niet voldoende

De terugbetaling geschiedt onder één specifieke bepaling: supporters moeten, als ze compensatie aanvragen, verklaren dat ze afzien van gerechtelijke stappen jegens de organisatie van de wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Inter Miami
Meer over Inter Miami
Meer Club vriendschappelijk
Meer over Club vriendschappelijk
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.