Messi bedankt Cruijff voor successen met Barcelona

Reacties

Lionel Messi heeft na de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili (1-2) lovende woorden gesproken over Johan Cruijff, die donderdag overleed aan de gevolgen van longkanker. De Argentijnse aanvaller denkt dat hij zonder Cruijff nooit zo succesvol was geweest met Barcelona.

Messi bedankt Cruijff voor successen met Barcelona

Messi reageerde donderdagmiddag op zijn Facebook-pagina al kort op het overlijden van Cruijff. 'Een nieuwe legende heeft ons vandaag verlaten', zei de 28-jarige nummer 10. Na de wedstrijd in Chili legde hij dat statement uit. 'Cruijff was erg invloedrijk in het mondiale voetbal. Hij was bij iedereen in de voetbalwereld erg geliefd en zeker bij de mensen in Barcelona.'

Cruijff gaf Barcelona in de jaren zeventig als speler het bewustzijn dat het wel degelijk mogelijk was op te boksen tegen regime van dictator Franco en regeringsclub Real Madrid. Als trainer drukte hij in de jaren negentig eveneens zijn stempel op de club door zijn Dream Team met aanvallend voetbal te leiden naar vier landstitels en de eerste Europa Cup I in de clubgeschiedenis.

Sindsdien won de Catalaanse grootmacht onder meer tien landstitels, vier Champions Leagues en drie wereldtitels, voortbordurend op het voetbal en de filosofie van Cruijff. Messi bedankt de legendarische nummer 14 daarvoor. 'Een groot deel van wat Barcelona de laatste tijd heeft gepresteerd, is aan hem te danken. Cruijff heeft de mentaliteit en het voetbal van Barcelona veranderd', zei Messi met historisch besef.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.