Messi baalt: 'De woorden van Laporta zijn ongepast'

Reacties

Lionel Messi vindt het vervelend dat er twijfel blijft worden gezaaid over de redenen achter zijn vertrek bij Barcelona. Volgens de sterspeler van Paris Saint-Germain is Barça-president Joan Laporta daar mede schuldig aan.

Messi baalt: 'De woorden van Laporta zijn ongepast'
© Imago

Messi doet zijn verhaal deze maandag in een groot interview met Sport. Door verslaggevers van de krant is hij naar zijn mening gevraagd over de recente uitspraken van Laporta. Laatstgenoemde maakte begin oktober duidelijk niet boos te zijn op Messi, maar eigenlijk wel teleurgesteld te zijn. 'Ik hoopte tot de laatste minuut dat Messi zou zeggen dat hij gratis voor ons wilde spelen, maar we kunnen dat niet verlangen van een speler van zijn kaliber', zei Laporta onder meer.

Messi baalt van die woorden van de Barcelona-baas, omdat volgens hem bij de contractonderhandelingen nooit aan hem gevraagd is om gratis voor de club te spelen. 'De waarheid is dat ik er alles aan gedaan heb om te kunnen blijven. Het is nooit aan mij gevraagd om gratis te spelen. Mij werd gevraagd om vijftig procent van mijn salaris in te leveren en daar ging ik zonder problemen te maken akkoord mee. De wens van mij en mijn familie was om in Barcelona te blijven', zegt Messi, die uiteindelijk te horen kreeg dat door de financiële problemen in Camp Nou zijn aflopende contract niet verlengd kon worden.

De 34-jarige Argentijn gaat verder: 'Daarom zijn de woorden van de president volgens mij ongepast. Ze doen me pijn en ik denk dat het ook niet nodig is dat hij zoiets zegt. Het is alsof je de bal verspeelt zonder na te denken over de consequenties en je verantwoordelijk te voelen voor die consequenties. Deze woorden zorgen ervoor dat er bij mensen twijfels ontstaan, twijfels die ik volgens mij niet verdien.'

Messi geeft aan recent geen contact meer te hebben gehad met Laporta. Wel wil hij graag nog een keer terugkeren bij Barcelona, wellicht als technisch directeur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.