Mertens en Insigne baren opnieuw opzien bij Napoli

Het koningskoppel Lorenzo Insigne/Dries Mertens heeft Napoli zondagmiddag naar een 2-3 zege bij Empoli geleid. De Belg scoorde op zeer fraaie wijze, maar miste in de beginfase ook een strafschop. Insigne nam de andere twee Napolitaanse treffers voor zijn rekening.

Al in de zevende minuut mocht Mertens aanleggen, maar hij zag Lukasz Skorupski redding brengen. De Poolse doelman was al onderweg naar de hoek, maar kon de inzet van de voormalige aanvaller van AGOVV, FC Utrecht en PSV toch stoppen.

Even later was het alsnog raak. In de negentiende minuut viel een matig weggewerkte bal voor de voeten van Insigne, die in de korte hoek raak schoot. Vijf minuten na de 0-1 maakte Mertens zijn fout op schitterende wijze goed. Hij krulde een vrije trap in het Empoli-doel.

Voor Mertens was het al zijn twintigste competitiegoal van dit seizoen, waardoor hij op gelijke hoogte kwam met Edin Dzeko (AS Roma) en Mauro Icardi (Internazionale). Alleen Andrea Belotti van Torino heeft nu nog meer goals: 22.

Omdat Insigne nog voor rust de tweede Napoli-penalty wel feilloos benutte leek het duel bij rust eigenlijk al gespeeld. Het was voor de Italiaanse flankspeler ook al zijn twaalfde competitiedoelpunt.

Napoli liet na rust evenwel nog toe dat het spannend werd. Omar El Kaddouri tekende tegen zijn oude club uit een vrije trap voor de 1-3. De hoop van de thuisploeg nam verder toe toen Massimo Maccarone de derde penalty van de wedstrijd benutte, maar Napoli – met Arek Milik in de slotfase als vervanger van Mertens – hield uiteindelijk stand.

Daardoor is Napoli in ieder geval voor even de nummer twee van de Serie A. AS Roma heeft een punt minder en treft zondagavond nog Sassuolo in eigen huis. De achterstand op koploper Juventus, dat ook een wedstrijd minder heeft, is zeven punten. Empoli blijft zeventiende in Italië.