Roma richt zich op na bizar schrikmoment Szczesny

Reacties

AS Roma heeft de tweede plaats in de Serie A weer ingenomen na een 3-0 overwinning op Palermo, dat hard op weg is naar de Serie B.

Roma richt zich op na bizar schrikmoment Szczesny

Beide ploegen stonden voor aanvang flink onder druk. Roma had van de afgelopen vijf duels in alle competities er slechts één gewonnen, terwijl Palermo met een achterstand van zeven punten op de veilige plaatsen al weken in grote degradatiezorgen verkeert.

De thuisclub leek in de zesde minuut op bizarre wijze op voorsprong te komen, toen Roma-doelman Wojciech Szczesny het voor elkaar kreeg om een onschuldig voorzetje van Ilija Nestorovski in zijn eigen doel te frommelen. Tot opluchting van de Poolse sluitpost ging het Siciliaanse feest vanwege een buitenspelsituatie even eerder in de aanval niet door. Scoren deed Roma een kwartier later wel, namelijk via Stephan El Shaarawy op aangeven van Clement Grenier.

Roma besliste het duel een kwartier voor tijd, even nadat Kevin Strootman was ingevallen. Edin Dzeko nam een hoge pass van Radja Nainggolan mee met zijn borst en plaatste de bal vervolgens in het Palermo-doel. Vlak voor tijd bepaalde Bruno Peres de eindstand met een schuiver op 3-0. Door de zege stijgt Roma naar de tweede plaats, met acht punten minder dan Juventus en twee punten meer dan Napoli. Palermo blijft achttiende en lijkt hard op weg naar de Serie B.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.