Inter vermorzelt Atalanta na ultrasnelle hattrick Icardi

Reacties

Atalanta Bergamo heeft in de strijd om een Europees ticket een stevig pak slaag gekregen van Internazionale. Napoli was veel te sterk voor Crotone.

Inter vermorzelt Atalanta na ultrasnelle hattrick Icardi

Internazionale – Atalanta Bergamo 7-1
Internazionale heeft goede zaken gedaan in de strijd om een Europees ticket. In de derby van Lombardije werd directe concurrent Atalanta Bergamo op een pak slaag getrakteerd. Mauro Icardi was in de eerste helft in Giuseppe Meazza de beul voor de bezoekers.

Met een zuivere hattrick, waarvan een treffer tot stand kwam na een panenka-strafschop, legde de Argentijn in een tijdsbestek van tien minuten de basis voor het succes van Inter. Na zijn productieve periode was het de beurt aan Éver Banega om zijn deel van de ontmanteling van Atalanta te pakken. Ook hij nam drie treffers voor zijn rekening. Roberto Gagliardini was ook één keer trefzeker.

Door de klinkende zege is Inter ten koste van Atalanta en Lazio geklommen naar de vierde plaats in de Serie A. Lazio kan maandag met een zege op Torino de Nerazzurri weer voorbijgaan.

Napoli – Crotone 3-0
Napoli is in het spoor gebleven van koploper Juventus, dat vrijdag AC Milan dankzij een late strafschop had verslagen. Het was even omschakelen voor de ploeg van trainer Maurizio Sarri, die vijf dagen na de uitschakeling in de Champions League door Real Madrid het kleine Crotone tegenover zich kreeg.

Lorenzo Insigne brak de ban voor het dominante Napoli door na een half uur een strafschop te benutten. De penalty was toegekend na een overtreding van Mario Sampirisi op de aanvaller. In de 65ste minuut volgde een tweede strafschop na een bestrafte actie van Noë Dussenne op Marek Hamsík. Dries Mertens klaarde de klus naar behoren. Insigne tekende in de zeventigste minuut voor het sluitstuk.

Overige uitslagen:
Sassuolo – Bologna 0-1
Chievo – Empoli 4-0
Fiorentina – Cagliari 1-0
Pescara – Udinese 1-3

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.