Mertens beëindigt lange droogte en bezorgt Napoli belangrijke zege

Napoli heeft zondagmiddag een moeizame zege geboekt op Atalanta Bergamo: 0-1. Dries Mertens was de gevierde man.

Marten de Roon ontbrak vanwege een schorsing bij Atalanta, Hans Hateboer had wel een basisplaats. Bij de bezoekers ontbrak Marek Hamsik aan de aftrap, hij zou wel nog invallen. Ook zonder de aanvoerder trokken de bezoekers het initiatief naar zich toe in Bergamo. José Callejón en Lorenzo Insigne zorgden voor gevaar, maar Atalanta bleef in de eerste helft redelijk eenvoudig overeind.

Napoli bleeft aanzetten en kreeg twintig minuten na rust de beloning. José Callejón stuurde Mertens weg met een fraaie steekpass, de Belg rondde uitstekend af: 0-1. Daarmee kwam een einde aan een behoorlijke periode van droogte voor de kleine spits. Mertens was liefst 910 minuten niet tot scoren gekomen in de Serie A (op 29 oktober tegen Sassuolo). Evengoed was het alweer zijn elfde competitietreffer.

De goal van Mertens bleek meteen genoeg voor de zege. Napoli neemt daardoor afstand (vier punten) van concurrent Juventus, dat maandag nog in actie komt tegen Genoa. De achterstand van nummer drie Inter, dat later op de dag tegen AS Roma speelt, is opgelopen naar twaalf punten.