Memphis-zorgen Van Gaal groeien: definitief geen rentree voor WK

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal heeft slecht nieuws gekregen uit Barcelona. Oranje-topschutter Memphis Depay is namelijk ook voor de laatste wedstrijd van zijn club in aanloop naar het WK in Qatar niet opgenomen in de wedstrijdselectie. Dit vanwege een revalidatie die maar blijft duren.

Memphis-zorgen Van Gaal groeien: definitief geen rentree voor WK
Osasuna
Osasuna
1 - 2
Barcelona
Barcelona

Barça speelt dinsdagavond tegen Osasuna de laatste wedstrijd voor het WK begint. Toen het de wedstrijdselectie maandag publiekelijk maakte, ontbrak daar de naam van Memphis. Daardoor gaat de aanvaller zonder enig wedstrijdritme naar het eindtoernooi, mits Van Gaal besluit hem te selecteren. Daar was de bondscoach eerder al open over, omdat hij voor de spits een plekje vrij zei te houden.

Doordat Memphis niet in actie komt, gaat hij naar het WK met slechts 183 speelminuten dit seizoen voor club en land. Hij speelde maar vier wedstrijden. Daarin had hij ook slechts 147 balcontacten. Tussen zijn laatste duel (Polen - Nederland) en de eerste wedstrijd van Oranje op het WK zitten 61 dagen. In dat tijdsbestek stond Memphis dus aan de kant.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.