Memphis toont zijn waarde voor Oranje na slippertje Malacia

Memphis Depay toonde zaterdag zijn waarde voor het Nederlands elftal. Na de 1-0 vanaf de strafschopstip tekende de aanvaller van Barcelona tegen Montenegro ook voor de 2-0. Kort daarvoor kwam debutant Tyrell Malacia met de schrik vrij.

4 - 0
Montenegro
Montenegro

Memphis versierde in de eerste helft zelf de penalty en schoot die overtuigend raak. Na rust ging Oranje op jacht naar meer, maar na 55 minuten ging het bijna mis. Malacia gaf de bal pardoes weg aan Stefan Mugosa. De spits van Montenegro schoot vervolgens onbesuisd over het doel.

Daarna was het de beurt aan Memphis, die combineerde met Cody Gakpo. De aanvaller van PSV trok richting de as van het veld, waarna Memphis bleef staan aan de linkerkant. Gakpo kreeg de bal al vallend bij Memphis, die met een hard schot in de korte hoek voor de 2-0 en zijn dertigste interlandgoal zorgde. De 3-0 lag er een kleine tien minuten later in via Georginio Wijnaldum.