Memphis helpt Oranje over dood punt met 29ste interlandgoal

Memphis Depay heeft zaterdagavond wederom zijn waarde getoond voor het Nederlands elftal. Hij schoot een kleine tien minuten voor rust de 1-0 binnen uit een strafschop.

4 - 0
Montenegro
Montenegro

Het was voor de aanvaller van Barcelona alweer zijn 29ste interlandgoal, slechts vijf spelers scoorden vaker in hun eerste zeventig interlands. Memphis verdiende het buitenkansje ook zelf: hij draaide weg bij zijn directe tegenstander, die hem vervolgens naar de grond werkte. Vanaf de stip schoot de sterkhouder van het Nederlands elftal vervolgens zéér overtuigend raak. Dat was de 99ste benutte pingel van Oranje.

Daarmee hielp Memphis zijn ploeg, want de mannen van bondscoach Louis van Gaal waren bepaald niet overtuigend begonnen aan het WK-kwalificatieduel. De 1-0 betekende in ieder geval een opsteker voor Oranje en de supporters in het Philips Stadion.