Memphis stoïcijns richting El Clásico: 'Geen concurrentie zou raar zijn'

Reacties

Memphis Depay verwacht een basisplaats te kunnen veroveren bij Barcelona nu hij weer fit is. De Oranje-international zegt zich geen zorgen te maken over de toegenomen concurrentie in Camp Nou.

Memphis stoïcijns richting El Clásico: 'Geen concurrentie zou raar zijn'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
0 - 4
Barcelona
Barcelona

Memphis speelde vanaf 5 december in een periode van tweeënhalve maand door blessureleed slechts twee wedstrijden. In die periode veranderde de situatie bij Barcelona flink, mede door de komst van aanvallers Adama Traoré, Ferran Torres en Pierre-Emerick Aubameyang. Sinds zijn rentree viel Memphis vervolgens vier keer in en had hij één basisplaats, in de thuiswedstrijd tegen Galatasaray in de Europa League.

Heeft hij last van de toegenomen concurrentie? 'Nee, we zitten bij de beste club van de wereld', antwoordt Memphis resoluut tegenover Ziggo Sport. 'Het zou een beetje raar zijn als je geen concurrentie hebt. Naar omstandigheden zaten we bij de club ook krap in de aanvallers. Dat kon je ook zien in het begin van het seizoen. Toen speelde ik vaak alleen voorop of met jonge jongens. Je speelt bij de beste club, dus dat hoort erbij die concurrentie.'

Zondagavond staat voor Barcelona de kraker tegen Real Madrid op het programma. In El Clásico zal trainer Xavi in zijn kaarten moeten laten kijken, dan wordt na het vele rouleren ook nog beter duidelijk wat zijn A-plan is. Afgaande op zijn keuzes in de voorbije weken is de kans klein dat Memphis start.

'Ik raakte op een vervelend moment geblesseerd. Dat is heel klote en dat heeft langer geduurd dan ik verwacht had', vertelt de 28-jarige aanvaller. 'Nu ben ik wel weer fit en blij. Je moet je ritme weer gaan krijgen en laten zien dat je erin hoort. Ik denk wel dat ik dat goed kan.'

Barça reist na een reeks van twaalf competitiewedstrijden zonder nederlaag vol vertrouwen af naar Madrid. De club is opgeklommen naar de derde plek in La Liga, wel is de achterstand op Real nog vijftien punten.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.