Barça-huurling zit Memphis en Frenkie dwars op frustrerende avond

Reacties

Barcelona is donderdagavond in het heenduel met Galatasaray niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Uitgerekend Iñaki Peña, dit seizoen door de Catalanen verhuurd aan de Turkse grootmacht, groeide uit tot sta-in-de-weg in de achtste finale van de Europa League.

Barça-huurling zit Memphis en Frenkie dwars op frustrerende avond
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 0
Galatasaray
Galatasaray

Memphis begon tegen Galatasaray voor het eerst in drie maanden in de basis, maar kon geen vervolg geven aan zijn trefzekere invalbeurten tegen Athletic Bilbao en Elche. In de 27ste minuut was de Oranje-international wel dichtbij met een vrije trap, maar Iñaki Peña redde op zijn inzet. Later in de eerste helft hield de van Barcelona gehuurde doelman Memphis nogmaals van scoren af.

Zo domineerde Barcelona weliswaar, echt doordrukken deed het niet. Het mocht zelfs van geluk spreken dat het bij rust nog 0-0 stond. Eric García haalde de bal in de 36ste minuut van de lijn na een geweldige actie van Kerem Aktürkoglu. Xavi greep halverwege dan ook in en bracht met Sergio Busquets, Gerard Piqué – beiden aanvankelijk nog gespaard – en Ousmane Dembéle drie spelers in.

Genoeg om een doorbraak te forceren was het niet, ook niet nadat Memphis in de spits was afgelost door Pierre-Emerick Aubameyang. Vlak daarna kreeg Frenkie de Jong een kans om de score te openen, maar weer lag Iñaki Peña in de weg. Een kwartier voor tijd wilde de bal er ook niet in toen Aubameyang het met een fraaie omhaal probeerde en De Jong in de rebound de paal raakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo zat het Barça niet mee, maar mocht het tegelijkertijd van geluk spreken dat een goal van Bafetimbi Gomis in de 78ste minuut werd afgekeurd wegens buitenspel. Xavi bracht vlak daarna ook nog Luuk de Jong in de ploeg, maar ook met de Nederlandse pinchhitter in de ploeg kregen de Catalanen Galatasaray niet op de knieën. Dat moet volgende week gebeuren in Istanbul.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.