Barça maakt woorden Xavi mede dankzij Frenkie de Jong waar

Reacties

Barcelona heeft zich ten koste van Galatasaray geplaatst voor de kwartfinale van de Europa League. Na even te zijn geschrokken in Istanbul konden de Catalanen op weg naar El Clásico opgelucht ademhalen dankzij Pedri en Pierre-Emerick Aubameyang.

Barça maakt woorden Xavi mede dankzij Frenkie de Jong waar
© Pro Shots
Galatasaray
Galatasaray
1 - 2
Barcelona
Barcelona

Met zijn uitlatingen in de aanloop naar Galatasaray-uit onderstreepte Xavi het belang van de Europa League voor Barcelona. 'Donderdag wacht een finale. We willen Europa laten zien dat we weer mee kunnen doen', zo werd de druk opgevoerd door de coach, die Frenkie de Jong liet starten en Memphis Depay en Luuk de Jong buiten de basiself liet.

Frenkie de Jong had Barcelona al snel op voorsprong moeten zetten in Istanbul, maar de Oranje-international liet in de openingsfase een enorme kans op de 0-1 liggen. Van dichtbij schoot de middenvelder naast. Die misser deed met terugwerkende kracht extra pijn toen Galatasaray, waar Patrick van Aanholt en Ryan Babel een basisplaats hadden, in de 28ste minuut op voorsprong kwam. Marcão kopte in de 28ste minuut raak uit een corner. Hij bracht met de 1-0 Barcelona in een nog lastiger scenario. De heenwedstrijd in Camp Nou was in 0-0 geëindigd.

Barcelona probeerde het tempo direct na de tegengoal te verhogen en kwam in de 37ste minuut op gelijke hoogte door een briljante actie van Pedri. De aanvallende middenvelder kreeg de bal mee van Ferran Torres en fopte de Turkse defensie door tot twee keer toe het schieten met een schijnbeweging uit te stellen. Pedri plaatste de bal vervolgens koeltjes in de korte hoek: 1-1. Het was voor Galatasaray het begin van het einde van het Europese avontuur. Barça sloeg vroeg in de tweede helft via Aubameyang opnieuw toe. De spits maakte een flipperkastdoelpunt door van dichtbij te scoren nadat Frenkie de Jong hem met een kopbal in stelling bracht (1-2).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Frenkie de Jong werd halverwege de tweede helft gewisseld door Xavi, wellicht mede met het oog op El Clásico. Een halve week voor de uitwedstrijd tegen Real Madrid (zondag, 21.00 uur) kreeg Memphis nog tien minuten speeltijd als vervanger van Aubameyang. Barcelona trok de voorsprong over de streep en tankte dus nog wat extra vertrouwen op weg naar het duel met de aartsrivaal. Vrijdag wordt bij de loting bekend wie de tegenstander van Barça is in de kwartfinale van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.