Barcelona maakt draai en pakt jackpot

Reacties

Woest waren Barcelona en Real Madrid toen La Liga afgelopen zomer een megadeal sloot met het in Luxemburg gevestigde investeringsfonds CVC Capital Partners. De Catalanen zijn om.

Barcelona maakt draai en pakt jackpot
© Pro Shots

In ruil voor twee miljard staat La Liga vijftig jaar lang acht procent van de commerciële inkomsten af. Het duurt een jaar of tien voordat CVC zijn geld terug heeft en de veertig jaar erna blijft het fonds meesnoepen. Een veel te lang contract vonden de twee Spaanse grootmachten, die meer heil zien in een Super League en juridische stappen aankondigden om de deal te blokkeren. Ook Athletic Bilbao was tegen. Maar vorige week werd het tegenstribbelende trio geconfronteerd met een tegenvaller: een rechter in Madrid wees het verzoek om het CVC-contract op te schorten af.

Al snel daarna bleken de sabotageplannen van het noodlijdende Barcelona toch niet zo hard als eerder aangekondigd. De Catalanen hebben enorme schulden, maar willen qua transferuitgaven en salarissen blijven opereren als de supermacht van het voetbal. Voorzitter Joan Laporta lijkt nu daarom alsnog een greep te willen doen in de CVC-kas. Het aandeel van Barcelona bedraagt circa 300 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.