Memphis steelt de show bij Barça: 'Dit is waarom we hem hebben aangetrokken'

Reacties

Memphis Depay heeft niet lang de tijd nodig gehad om indruk te maken bij Barcelona. De deze zomer aangetrokken aanvaller werd na zijn eerste twee competitiewedstrijden in Spanje al overladen met complimenten en na zijn winnende doelpunt van zondag tegen Getafe was dat niet anders.

Memphis steelt de show bij Barça: 'Dit is waarom we hem hebben aangetrokken'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 1
Getafe
Getafe

Barcelona betreurt nog altijd het vertrek van Lionel Messi, maar zijn transfer geeft andere spelers de kans om de hoofdrol te pakken in Catalonië. Memphis is vooralsnog de man die deze kans met beide handen aangrijpt. Na een assist tegen Real Sociedad en een doelpunt tegen Athletic Bilbao was het zondag in de 2-1 overwinning op Getafe weer raak voor de Nederlander.

Met zijn vliegende start treedt Memphis in de voetsporen van Cesc Fàbregas. De middenvelder was tien jaar geleden de laatste Barcelona-speler die in zijn eerste drie competitiewedstrijden steeds bij minstens een doelpunt direct betrokken was.

De Spaanse media waren direct na afloop al lyrisch over Memphis en de aanvaller staat maandag weer op de nodige voorpagina's. 'Weer Memphis', kopt Mundo Deportivo. SPORT stelt 'dat Memphis boeit'. Marca, de grootste sportkrant van Spanje, kiest voor Kylian Mbappé op de voorpagina, maar heeft in zijn berichtgeving natuurlijk ook aandacht voor de nieuwe Barcelona-ster. 'Memphis is nu al het nieuwe idool van het Camp Nou.'

Ramón Planes, technisch secretaris van Barcelona en woordvoerder van de club aan het einde van wedstrijden, is blij met de pikstart van Memphis. 'Dit is waarom we hem hebben aangetrokken', zei de bestuurder. 'Hij is een speler die het verschil kan maken. We zijn blij dat hij dit soort dingen bijdraagt.'

Memphis meldt zich maandag, net als ploeggenoot Frenkie de Jong, bij het Nederlands elftal. Woensdag zullen de twee naar alle waarschijnlijkheid in de basis staan tegen Noorwegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.