Memphis snoert criticasters de mond met hattrick

Olympique Lyon heeft zondagavond een overtuigende zege geboekt in de Ligue 1 op Troyes: 0-5. Memphis Depay, die ook dit seizoen de nodige kritiek kreeg, was met een hattrick zeer belangrijk voor de formatie van Bruno Génésio.

In de eerste helft brak Bertrand Traoré de ban voor de bezoekers. Na een piekfijne assist van Fernando Marçal hoefde de ex-Ajacied de bal alleen nog maar binnen te lopen, hij faalde niet: 0-1. Bij de thuisploeg begon Kenny Tete overigens op de bank, Rafael kreeg dit keer de voorkeur op de positie van rechtsback. Het is geen geheim dat de Franse coach graag rouleert met zijn elftal.

Kort na de pauze was het de beurt aan Memphis. Na een counter sneed de aanvaller naar binnen en rondde hij vervolgens beheerst af in de verre hoek. Even later was het weer raak voor de Oranje-international. Na een dribbel van Mariano Díaz kwam de bal voor de voeten van Memphis terecht. De linksbuiten knalde vervolgens overtuigend raak.

Het ware kunststukje moest toen nog volgen. Memphis scoorde in de zeventigste minuut vanaf de penaltystip met een fraaie Panenka: 0-4. Dit getuigde van lef, aangezien hij eerder nog met Díaz ruziede om wie de strafschop mocht nemen. Troyes moest door de overtreding overigens verder met tien man. Christophe Hérelle werd namelijk met rood van het veld gestuurd. In de slotfase werd het zelfs nog 0-5 door een treffer van Díaz.

Memphis vijzelde met zijn hattrick zijn doelpuntentotaal in de competitie op van twee naar vijf doelpunten. Door de ruime overwinning stijgt Lyon naar de vierde plaats in Frankrijk. Het verschil met koploper Paris Saint-Germain bedraagt zes punten, terwijl de Parijzenaren nog een wedstrijd tegoed hebben. PSG speelt zondagavond namelijk tegen Olympique Marseille (21.00 uur).

Onlangs deed Memphis Depay uitgebreid zijn verhaal in Voetbal International.

OGC Nice - Strasbourg 1-2
OGC Nice sneed zichzelf zondag voor de zoveelste keer dit seizoen in de vingers, waardoor de nummer drie van vorig seizoen nog maar één punt verwijderd is van de degradatiezone. Ook invaller Wesley Sneijder, die deze week na anderhalve maand absentie zijn rentree maakte, kon immers niet voorkomen dat de formatie van Lucien Favre voor de zoveelste keer deze jaargang tegen een blamage van jewelste aanliep.

Promovendus Strasbourg kwam in de 23ste minuut op voorsprong, toen Nuno Da Costa achter de Nice-defensie opdook en de bal in de verre hoek verlengde. Favre greep halverwege in en bracht Sneijder in de ploeg. Na vier minuten volgde echter de tweede klap. In de omschakeling haalde Da Costa wederom de trekker over. Hoewel de bezoekers al snel met tien man verder moesten door rood voor Ernest Seka en de daaropvolgende strafschop benut werd door Pierre Lees-Melou, kwam Nice niet meer langszij. Sneijder was dreigend met een aantal schoten, waarvan er één in de slotminuten net over zeilde.