Memphis' Lyon kan niet profiteren van misstap PSG en valt van podium af

Olympique Lyon heeft niet kunnen profiteren van de nederlaag die Paris Saint-Germain eerder deze zaterdag leed tegen Lille. De ploeg van Memphis Depay snoepte slechts een punt af van de achterstand en moet nu ook AS Monaco boven zich dulden.

Lens
Lens
1 - 1
Olympique Lyonnais

Lyon kon op gelijke hoogte komen met PSG en de derde plaats weer heroveren door de uitwedstrijd tegen Lens te winnen, maar had grote moeite het verschil te maken tegen de gepromoveerde club uit Noord-Frankrijk. Lens is in de Ligue 1 dan ook al ongeslagen sinds eind januari en gaf zaterdag tegen Lyon een vervolg aan die sterke serie.

De ploeg van Memphis had juist iets recht te zetten, nadat het in de laatste wedstrijd voor de interlandperiode hard onderuit was gegaan tegen PSG (2-4). De Oranje-international was vlak voor rust ook dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Vlak na rust kopte Karl Toko Ekambi bijna raak uit uit een corner van Memphis.

Omdat Lyon de kansen onbenut liet, kon Lens in de 63ste minuut de leiding nemen via Jonathan Clauss. Doelman Antony Lopes verrichtte vlak voor rust nog een uitstekende redding op een inzet van de Franse rechtsback, maar na rust passeerde Clauss de Portugese goalie tussen de benen op aangeven van Gaël Kakuta (ex-Vitesse).

De tweede nederlaag op rij dreigde voor Lyon, maar tien minuten voor tijd redde Lucas Paqueta een punt voor de bezoekers. Meer zat er niet in. Invaller Islam Slimani kreeg in de slotfase zelfs nog een rode kaart. De achterstand op PSG bedraagt daardoor nog altijd twee punten, koploper Lille heeft vijf punten meer terwijl AS Monaco nu derde staat.