Memphis houdt Lyon op Champions League-koers

Olympique Lyon heeft in eigen huis geen fout gemaakt tegen Angers. Memphis Depay en Kenny Tete pakten - beiden als basisspeler - drie punten tegen Angers.

Olympique Lyonnais
2 - 1
Angers
Angers

Memphis begon de afgelopen twee competitiewedstrijden, die allebei verloren werden, nog op de bank bij Lyon. Bruno Genesio besloot de ex-aanvaller van PSV en Manchester United vrijdagavond weer eens te laten starten en kreeg daarvan geen spijt, want binnen een kwartier zorgde de Oranje-international al voor de 1-0. Met een geweldige pass lag Houssem Aouar aan de basis van de treffer van Memphis, die slim wegliep bij Mateo Pavlovic en koel afrondde.

Zes minuten voor rust was Aouar ook de aangever bij de 2-0 van Martin Terrier, die Abdoulaye Bamba van zich afschudde en zo voor de vijfde wedstrijd op rij scoorde in de Ligue 1. Eigenlijk kwam de overwinning geen moment in gevaar. Kort na rust was ook Tete gevaarlijk, maar doelman Ludovic Butelle voorkwam een treffer van de rechtsback. Ook Memphis was in de tweede helft nog dicht bij een doelpunt. Lyon kwam echter niet meer tot scoren. Kort voor tijd werd het nog even spannend toen Lucas Tousart met een eigen doelpunt voor 2-1 zorgde, maar verder dan dat kwam Angers niet.

Door de overwinning heeft Olympique Lyon nu 59 punten uit 33 duels, zes meer dan nummer vier Saint-Étienne. De rivaal heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld. De derde plaats geeft recht op een Champions League-ticket, terwijl de club die als vierde eindigt in de voorronde van het miljardenbal instroomt.