Memphis geniet van heldenrol: 'Ik had er zelfs vier kunnen maken'

Reacties

Memphis Depay groeide zondagavond met een hattrick uit tot held van Olympique Lyon op bezoek bij Troyes (0-5). De oud-PSV'er werd daarmee de eerste Nederlander sinds Kees Kist (1982) met een hattrick in de Ligue 1.

Memphis geniet van heldenrol: 'Ik had er zelfs vier kunnen maken'

Na de knappe overwinning op Everton in de Europa League (1-2) donderdagavond was het voor Lyon zaak om puntenverlies te voorkomen bij Troyes. Bertrand Traoré, tegen Everton belangrijk met de winnende treffer, opende de score, waarna Memphis de hoofdrol naar zich toe trok.

De Nederlander scoorde twee keer en mocht twintig minuten voor tijd aanleggen voor zijn derde. De 23-jarige aanvaller moest daarvoor wel eerst Mariano Díaz, die de strafschop ook wel wilde nemen, wegsturen. Trainer Bruno Génésio baalde achteraf van het incident. 'Dat is het enige vervelende aan de wedstrijd, die bijna perfect was. Het was niet heel erg, maar moet niet opnieuw gebeuren. Memphis was de nummer één op het lijstje en stond dus in zijn recht om de bal te pakken', vertelt de Lyon-coach aan L'Équipe.

Génésio was sowieso bijzonder te spreken over Memphis. 'Ik heb altijd gezegd dat hij in staat tot dit soort uitspattingen is, maar hij speelde vanavond ook erg gestructureerd voor het team. Hij speelde een uitstekende wedstrijd en is daarvoor beloond. Deze wedstrijd zal zeker tellen voor hem. Het is belangrijk voor een aanvaller om te scoren en een hattrick maken, dat gebeurt je niet elke dag in een carrière.'

Memphis zelf was ook gelukkig met zijn scoringsdrift. 'Men verwacht veel van mij. Ik moet mijn plaats in het team verdienen. Ik had nog een keer meer kunnen scoren, maar drie goals is ook al heel goed. Het is mijn eerste hattrick voor Lyon, ik ben erg gelukkig vanavond', glunderde de Oranje-international, die zijn strafschop benutte met een Panenka.

De Nederlander had in Frankrijk de nodige kritiek gekregen de afgelopen tijd, maar zag zijn hattrick niet als een revanche. 'Daar besteed ik totaal geen aandacht aan. Ik lees niet wat ze over me zeggen in Frankrijk', aldus Memphis, die nu op vijf goals staat in de Ligue 1.

Bekijk hieronder de beelden van de hattrick van Memphis Depay tegen Troyes.

⚽⚽⚽ all glory to God. #firsthattrickinmycareer

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay) op

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.