Memphis geeft aanzet voor zeer doelpuntrijk jubileum Simeone

Memphis Depay heeft bij zijn basisdebuut voor Atlético Madrid in La Liga indruk gemaakt. De aanvaller scoorde voor rust twee keer en verzorgde daarmee een fraaie mijlpaal voor trainer Diego Simeone.

Atlético Madrid
6 - 1
Sevilla
Sevilla

De 54-jarige Argentijn zat tegen Sevilla voor de 613de keer op de bank als trainer van Atlético Madrid, waardoor hij Luis Aragonés - tot voor kort recordhouder - achter zich liet. Simeone liet Memphis voor het eerst sinds hij overkwam van Barcelona in de basis beginnen en de 86-voudig Oranje-international beschaamde het vertrouwen niet.

In de 23ste minuut werd Memphis fraai weggestoken door Antoine Griezmann en alleen voor Sevilla-doelman Yassine Bounou bleef hij ijzig kalm. Vier minuten later was het opnieuw raak voor de voormalig PSV-aanvaller: Memphis schoot de bal fraai in de kruising. Het was het duizendste doelpunt van Atlético Madrid onder Diego Simeone.

Nog voor rust kwam Sevilla via Youssef En-Nesyri terug in de wedstrijd, maar in de 53ste minuut had Griezmann de marge weer naar twee doelpunten gebracht. Dankzij treffers van Yannick Carrasco en twee van Álvaro Morata, die Memphis in de 64ste minuut had vervangen, liep Atlético Madrid zelfs nog uit naar een 6-1 overwinning.

Namens de bezoekers schoot Ivan Rakitic nog een strafschop tegen de paal, terwijl Sevilla de wedstrijd met tien man eindigde nadat Pape Gueye tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart had ontvangen. Door de overwinning neemt Atlético Madrid de derde plaats weer over van Real Sociedad.