Megaschorsing voor Monaco-speler Martins wegens aanvallen arbiter

Reacties

AS Monaco-aanvaller Gelson Martins is genadeloos hard gestraft wegens het duwen van scheidsrechter Mikael Lesage tijdens het competitieduel van vorige maand met Nîmes. Het komt hem op een schorsing van zes maanden te staan.

Megaschorsing voor Monaco-speler Martins wegens aanvallen arbiter
© Pro Shots

Dat heeft de tuchtcommissie van de Franse voetbalbond donderdagavond bepaald. De verwachting was al dat Martins maandenlang zou worden geschorst wegens het vergrijp. In de regels van de Ligue 1 staat voor het belagen van een arbiter een straf tussen de acht wedstrijden en zes maanden.

Omdat Martins scheidsrechter Lesage zelfs twee keer duwde, één keer voordat hij de rode kaart kreeg en één keer daarna, hielden Franse media zelfs rekening met een schorsing van acht maanden. Zover komt het niet. Desondanks is het seizoen voor de 24-jarige Portugees al ten einde.

Monaco strafte Martins eerder al intern, maar schrijft donderdagavond in een statement dat het de straf van de LFP wel heel erg zwaar vindt. 'De club veroordeelt het niet te rechtvaardigen gedrag nogmaals, maar betreurt de excessieve lengte van de schorsing voor een speler die in meer dan 200 duels nog nooit een disciplinaire steek heeft laten vallen op het hoogste niveau.'

Martins was sinds 6 februari al voorlopig geschorst en staat dus nog vijf maanden extra aan de kant. Het betekent dat hij pas in augustus weer in actie mag komen voor Monaco. Tegen die tijd staat het nieuwe seizoen in de Ligue 1 voor de deur. Martins speelt sinds januari 2019 voor Monaco, dat hem afgelopen zomer na een huurperiode voor zo'n dertig miljoen euro overnam van Atlético Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.