Megaboete voor Arda Turan na berichten over mogelijke celstraf

Istanbul Basaksehir heeft gereageerd op de commotie die is ontstaan rondom Arda Turan. De 31-jarige aanvallende middenvelder, die wordt gehuurd van Barcelona, heeft een boete van 2,5 miljoen Turkse lire – circa 370 duizend euro – gekregen.

Megaboete voor Arda Turan na berichten over mogelijke celstraf

De nummer vier van de Turkse Süper Lig (waar ook Eljero Elia speelt) meldt dat dinsdagmiddag in een statement als reactie op berichten dat Arda een gevangenisstraf van 12,5 jaar boven het hoofd hangt. De honderdvoudig international van Turkije wordt beschuldigd van openlijke geweldpleging, illegaal wapenbezit en aanranding. Hij sloeg de Turkse zanger Berkay Sahin vorige week naar verluidt een gebroken neus in een nachtclub in Istanbul en zou hem in het ziekenhuis met een wapen hebben bedreigd.

Basaksehir stelt dat het gedrag dat Arda tijdens de interlandperiode naar verluidt heeft vertoond niet past bij de ethische en professionele standaard van de club en behoudt zich, hangende het juridische onderzoek, het recht voor extra sancties uit te delen. Wel benadrukt het bestuur dat het Arda aan zijn verplichtingen houdt, zolang de rechter geen definitief besluit heeft genomen. De ex-speler van Atlético Madrid kwam dit seizoen nog niet in actie door een schorsing van zestien duels wegens het duwen van een assistent-scheidsrechter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen