Meesterlijke Messi tovert met De Jong en Pedri als adjudanten

Reacties

Barcelona heeft woensdag goede zaken gedaan in La Liga door te winnen bij Athletic de Bilbao. Lionel Messi was met twee doelpunten de absolute hoofdrolspeler in San Mamés.

Meesterlijke Messi tovert met De Jong en Pedri als adjudanten
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
2 - 3
Barcelona
Barcelona

Met puntenverlies tegen Eibar (1-1) en een krappe zege afgelopen zondag tegen Huesca (0-1) ging het bij Barcelona de laatste weken nog steeds niet geweldig. In Bilbao, waar Marcelino debuteerde als trainer van de thuisploeg, kwam de formatie van Ronald Koeman al vroeg in de problemen. Sergiño Dest en Ronald Araujo hadden het nakijken toen Iñaki Williams door Raúl García de diepte in werd gestuurd. De aanvaller was beide verdedigers te slim af en verschalkte ook keeper Marc-André ter Stegen: 1-0. Dest liet het kort daarna zelf na om gelijk te maken nadat Messi en Antoine Griezmann hem in scoringspositie hadden gebracht. De opgekomen rechtsback stuitte op doelman Unai Simón.

Toch herstelde Barcelona zich van de vroege openingstreffer van Bilbao. Messi had daar een grote rol in, maar ook Frenkie de Jong deed een duit in het zakje. Het begon na een klein kwartier bij de Argentijn, die een voorzet gaf die eigenlijk iets te diep ging. De Jong hield de bal echter binnen en gaf de bal terug op Pedri, die keeper Simón met een kopbal versloeg: 1-1. Richting de rust was Pedri de aangever bij de 1-2 van Messi. De aanvoerder speelde Pedri in en kreeg de bal via een hakje terug. Simón stond op het verkeerde been en was zo kansloos op het schot van Messi, die Barça zo met een voorsprong de rust in hielp.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De tweede helft begon vol spektakel. Williams liet van dichtbij een kans liggen om er 2-2 van te maken en kort daarna ging een goal van Messi niet door. De Jong stuurde de Argentijn weg met een steekpass en Messi rondde af, maar hij bleek bij het ontvangen van de bal buitenspel te hebben gestaan. Messi raakte daarna zowel de paal als de lat met een schot en na drie keer proberen viel de 1-3 alsnog. Na dik een uur was Griezmann de aangever en schoot Messi overtuigend via de lat binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De goal van Messi bleek cruciaal, want Bilbao scoorde vlak voor het einde van de wedstrijd nogmaals via Iker Muniain. Barça overleefde daarna een slotoffensief en komt door de zege op 31 punten te staan, vijf minder dan nummer twee Real Madrid. De ploeg van Koeman staat nu op de derde plek. Koploper Atlético Madrid heeft zeven punten meer en ook nog twee wedstrijden tegoed. Atlético werd eerder op de woensdag nog wel uitgeschakeld in het toernooi om de Copa del Rey.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Athletic Bilbao
Meer over Athletic Bilbao
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.