Meer zorgen bij Engeland: Southgate straft drie feestgangers

Reacties

Ben Chilwell, Jadon Sancho en Tammy Abraham komen niet in actie bij de oefenwedstrijd van Engeland tegen Wales. Bondscoach Gareth Southgate voelde zich genoodzaakt in te grijpen na een feest afgelopen weekend.

Meer zorgen bij Engeland: Southgate straft drie feestgangers
© Pro Shots
Engeland
Engeland
3 - 0
Wales
Wales

Abraham werd afgelopen vrijdag 23 jaar oud en ter ere van zijn verjaardag organiseerden vrienden en familieleden zaterdag een surprise party, op de avond na de 4-0 zege van Chelsea bij Crystal Palace waarbij de spits in actie kwam. Chilwell en Sancho werden ook uitgenodigd. Chelsea-collega Chilwell speelde ook tegen Palace en Borussia Dortmund-aanvaller Jadon Sancho was alvast naar Londen gereisd, nadat hij in de middag niet in actie was gekomen bij de thuiswedstrijd tegen Freiburg omdat hij ziekjes was.

Bij het feest in het huis van Abraham waren ongeveer twintig personen aanwezig en dat is in strijd met de Engelse coronamaatregelen. Via social media lekten foto's en beelden uit, waarna verschillende Engelse media met het verhaal aan de haal gingen. Southgate was zo genoodzaakt in te grijpen en heeft het drietal aangesproken op hun verantwoordelijkheden.

De drie moeten eerst coronatests ondergaan en mogen pas nadat ze negatief getest zijn op het coronavirus zich melden op St. George's Park, de thuisbasis van de Engelse voetbalbond. Southgate heeft overwogen de drie te passeren voor alle wedstrijden in deze interlandperiode, maar er is dus gekozen voor een tussenoplossing. Chilwell, Abraham en Sancho kunnen wel in actie komen bij de Nations League-wedstrijden tegen België (11 oktober) en Denemarken (14 oktober).

Foden en Greenwood
Voor Southgate is het incident extra pijnlijk omdat er bij de vorige interlandperiode al onrust was bij de nationale ploeg. In september gingen Mason Greenwood en Phil Foden in de fout na de uitwedstrijd tegen IJsland. In strijd met de coronaregels kregen de twee in het spelershotel vrouwelijk bezoek, waardoor de bubbel van de Engelse nationale ploeg gebroken was. De twee zijn door Southgate niet opgeroepen voor deze interlandperiode.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.