Mechelen meldt zich aan kop na zege op Standard

Standard Luik slaagt er maar niet in om aansluiting te vinden bij de kop van de Eerste Klasse. Tegen het uitstekend presterende KV Mechelen ging het in de slotfase met 1-0 onderuit.

De eerste helft liet KV Mechelen lang Standard dicteren. Maar Les Rouches speelden met dermate weinig zelfvertrouwen dat ze praktisch niets deden met het overdaad aan balbezit. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de thuisploeg beter in zijn spel en deelde voorzichtig wat speldenprikjes uit.

Het machteloze Standard Luik - waar oud-Anderlecht spits Mohamed Tchité zijn rentree maakte in de Belgische competitie na een verblijf bij Racing Santander maar totaal niet kon imponeren - kon ook in de tweede helft geen potten breken en kreeg vijf minuten voor tijd de beslissende treffer om de oren.

De ingevallen Tom Soetaers vond met een vrije trap het hoofd van Boris Pandza (foto) die raak kopte. In het restant bleef de thuisploeg eenvoudig overeind. KV Mechelen komt in punten gelijk met koploper RC Genk dat zaterdag nog een wedstrijd tegen SC Lokeren tegoed heeft. Standard Luik zakt verder weg in de middenmoot.