Mbappé laat hattrick schieten en gunt Messi 'belangrijke' treffer

Reacties

Kylian Mbappé was dinsdagavond hard op weg naar een hattrick. De steraanvaller van Paris Saint-Germain had tegen Club Brugge al twee treffers gemaakt, toen de bal op de stip ging. Maar hoewel de Fransman bovenaan het lijstje stond om aan te leggen, gunde hij de strafschop aan Lionel Messi.

Mbappé laat hattrick schieten en gunt Messi 'belangrijke' treffer
PSG
PSG
4 - 1
Club Brugge
Club Brugge

'We gaan Messi nog nodig hebben', legde Mbappé na afloop uit. Doelend op de tweede seizoenshelft, waarin de Champions League-ambities van de Parijzenaren verzilverd moeten worden. 'Hij blijft Lionel Messi. Ik weet zeker dat hij ons gaat helpen met de belangrijke wedstrijden die nog zullen gaan komen.'

De geste naar de Gouden Bal-houder was er een om de Argentijn te helpen zijn draai te vinden, aldus Mbappé. Het settelen in Frankrijk en het vinden van de vorm van zijn ploeggenoot leken op dit moment belangrijker dan het mee naar huis nemen van de wedstrijdbal. 'Hij moet met vertrouwen deze wedstrijden ingaan. Voor hem is het lekker om twee doelpunten te maken. En dat geldt ook voor de toekomst van het team.'

PSG-trainer Mauricio Pochettino bekeek de handreiking van Mbappé ondertussen met een blik van goedkeuring. 'Ik geloof dat het creëren van deze relaties, waarin ze dichter naar elkaar groeien en elkaars kwaliteiten respecteren, hun talent kracht bijzet.' Pochettino zag dat de inwijding van Messi in het elftal nog niet vlekkeloos verliep, maar constateert een vooruitgang. 'De samenwerking heeft tijd nodig om te groeien, maar het zaadje is geplant.'

Overigens schoot Mbappé zichzelf dinsdagavond ook zonder een derde treffer de geschiedenisboeken in. De 22-jarige aanvaller maakte alweer zijn dertigste treffer in het miljardenbal. Daarmee is hij de jongste speler ooit die dat aantal bereikt heeft. De twee treffers tegen de Belgen lagen al na slechts zes minuten en 23 seconden achter de Belgische doelman Simon Mignolet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Lionel Messi, die ook twee keer raak schoot, was de strafschop alweer zijn vijfde treffer in de Champions League in Parc des Princes. Tegen RB Leipzig was het eveneens al twee keer prijs in het eigen stadion, terwijl ook Manchester City één keer slachtoffer werd van de beste speler van de wereld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
0
2
18-10
+8
12
2
PSG
6
3
2
1
13-8
+5
11
3
RB Leipzig
6
2
1
3
15-14
+1
7
4
Club Brugge
6
1
1
4
6-20
-14
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.