Mbappé en Messi swingen bij PSG na vroege rode kaart Lens

Paris Saint-Germain heeft in eigen huis overtuigend afgerekend met RC Lens, de nummer twee van de Ligue 1. Kylian Mbappé schreef historie in Parc des Princes nadat de bezoekers al vroeg met tien man waren komen te staan.

PSG
PSG
3 - 1
Lens
Lens

Na thuisnederlagen tegen Stade Rennes (0-2) en Olympique Lyon (0-1) was het onrustig rond PSG, dat vorige maand al in de achtste finale van de Champions League werd uitgeschakeld door Bayern München. Zaterdagavond stond er opnieuw een lastige thuiswedstrijd op het programma, want nummer twee RC Lens kwam op bezoek. Met nog acht duels te gaan was het verschil tussen beide clubs zes punten.

De topper in Parijs was maar kort een echte wedstrijd, want al na negentien minuten kwamen de bezoekers met tien man te staan. Salis Abdul Samed kreeg al vroeg een directe rode kaart na een onbesuisde overtreding op Achraf Hakimi. Met een man meer was PSG een maatje te groot voor Lens, dat nog voor rust drie tegendoelpunten slikte. Met name Mbappé had het op zijn heupen.

In de 31ste minuut opende Mbappé de score met zijn 139ste treffer in de Ligue 1, waarmee hij zich nu alleen - tot zaterdag deelde hij die titel met Edinson Cavani - clubtopscorer aller tijden mocht noemen. Zes minuten later schoot Vitinha van afstand het tweede doelpunt namens de thuisclub binnen. Het hoogtepunt volgde in de veertigste minuut toen Lionel Messi na een briljante assist van Mbappé de 3-0 maakte.

Na rust schakelde PSG een tandje terug, waardoor Lens na een uur terug in de wedstrijd kwam. Na hands van Fabián Ruiz kregen de bezoekers een strafschop en die werd door Przemyslaw Frankowski benut. Daar bleef het bij in de Franse hoofdstad, waardoor het verschil tussen beide clubs nu negen punten is.