Mbappé en Giroud bereiken fraaie mijlpalen bij riante winst op IJsland

Reacties

Frankrijk verloor nog nooit van IJsland en dat gebeurde ook maandagavond niet. IJsland werd in het Stade de France met ruime cijfers geklopt. 

Mbappé en Giroud bereiken fraaie mijlpalen bij riante winst op IJsland
Frankrijk
Frankrijk
4 - 0
IJsland
IJsland

Liefst dertien keer eerder speelden Frankrijk en IJsland tegen elkaar. Les Bleus, die hun honderdjarig bestaan vierden in een jubileumshirt, wisten aan al die duels steeds een resultaat over te houden. IJsland sleepte wel vier keer eerder een gelijkspel uit het vuur, maar de formatie van de Zweedse bondscoach Eruj Hamrén kon niet voorkomen dat de Fransen een tiende overwinning op IJsland boekten.

Voor Kylian Mbappé was de thuiswedstrijd tegen IJsland er ook eentje met een bijzonder tintje. Het was alweer zijn dertigste en daarmee is hij de jongste Fransman ooit (twintig jaar en drie maanden) met zoveel interlands achter zijn naam. Karim Benzema had het record tot maandagavond op zijn naam. Hij speelde zijn dertigste interland voor Frankrijk toen hij 22 jaar en 6 maanden was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mbappé, die ook nog eens zijn 28ste interland op rij speelde voor Frankrijk, was binnen het kwartier meteen belangrijk voor de formatie van bondscoach Didier Deschamps. De sterspeler van Paris Saint-Germain slingerde de bal voor het doel en daar stond Samuel Umtiti nog om de bal achter voormalig NEC-doelman Hannes Halldórsson te knikken: 1-0, tevens de ruststand.

Giroud
Ook Olivier Giroud bezorgde zichzelf in de tweede helft nog een mooie avond. In het met 1-4 gewonnen duel met Moldavië van afgelopen vrijdag tekende de spits van Chelsea voor zijn 34ste goal voor Frankrijk waarmee hij op gelijke hoogte kwam met David Trezeguet. Giroud liet de oud-spits van onder meer Juventus in de wedstrijd tegen IJsland definitief achter zich door voor de 2-0 te tekenen: zijn 35ste. Alleen Thierry Henry (51) en Michel Platini (41) maakten meer goals voor Frankrijk.

Mbappé leverde zoals gezegd al de assist af bij de 1-0 van Umtiti, maar hij deed zelf ook nog een duit in het zakje op jacht naar de tweede driepunter in de EK-kwalificatiereeks: 3-0. De koek was daarmee nog niet op voor de Fransen, die met Antoine Griezmann nóg een goudhaantje binnen de gelederen hebben. De aanvaller van Atlético Madrid deelde in de feestvreugde met een subtiel stiftje langs Halldórsson: 4-0.

De IJslandse gifbeker was na die vierde treffer leeg en dus meldt Frankrijk zich aan kop van groep H, waarin Turkije maandag ook voor de tweede keer won. 

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep H EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
10
8
1
1
25-6
+19
25
2
Turkije
10
7
2
1
18-3
+15
23
3
IJsland
10
6
1
3
14-11
+3
19
4
Albanië
10
4
1
5
16-14
+2
13
5
Andorra
10
1
1
8
3-20
-17
4
6
Moldavië
10
1
0
9
4-26
-22
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.