Pogba steelt show met magistrale pass, frustrerende rentree voor Ronaldo

Reacties

Wereldkampioen Frankrijk is met een overtuigende zege sterk begonnen aan de EK-kwalificatiereeks. Ook Engeland kende vrijdagavond een goede start op weg naar het volgende eindtoernooi, terwijl Portugal direct punten liet liggen.

Pogba steelt show met magistrale pass, frustrerende rentree voor Ronaldo
Moldavië
Moldavië
1 - 4
Frankrijk
Frankrijk

De Fransen gingen ruim acht maanden na de gewonnen WK-finale in Rusland op bezoek bij Moldavië. Bondscoach Didier Deschamps liet niets aan het toeval over en koos op het middenveld en in de aanval voor de bekende namen. Twee van de grootste sterren hadden in de 24ste minuut de hoofdrollen bij een schitterende aanval. Antoine Griezmann speelde Paul Pogba aan, bewoog door en kreeg de bal met een weergaloos stiftje voor zijn voeten gelegd door Pogba. De linkspoot volleerde de bal hoog in het doel: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Uit een corner van Griezmann kopte Raphaël Varane een paar minuten later al de 0-2 binnen en toen was het verzet van de Moldaviërs al gebroken. Er werd veel ruimte weggegeven en daar profiteerde Olivier Giroud in de 36ste minuut van door van dichtbij binnen te schieten na voorbereidend werk van Blaise Matuidi (de vervanger van de in de warming-up geblesseerd afgehaakte Kingsley Coman).

Af en toe gaven de Fransen nog gas en uit een van de momenten van hoog drukzetten viel in de 87ste minuut de 0-4. Thomas Lemar veroverde de bal hoog op de helft van Moldavië en zette zijn voormalige AS Monaco-collega Kylian Mbappé direct vrij voor de keeper. De sterspeler van Paris Saint-Germain rondde vakkundig af. Twee minuten later maakte Vladimir Ambros nog de eretreffer voor Moldavië.

Engeland
Engeland
5 - 0
Tsjechië
Tsjechië

In tegenstelling tot bij het WK speelde Engeland in een 4-3-3-formatie tegen Tsjechië. Dat had wellicht wel te maken met de stormachtige ontwikkeling van Jadon Sancho, de tienersensatie die op de rechterflank begon. Uit een afgemeten voorzet van de achttienjarige rechtsbuiten tikte Raheem Sterling in de 24ste minuut al de 1-0 binnen op Wembley.

Sterling was zoals verwacht een ware plaag voor de Tsjechische defensie. De buitenspeler van Manchester City dwong op slag van rust een strafschop af door tussen twee verdedigers door te dribbelen en na contact naar de grond te gaan. Harry Kane maakte vanaf elf meter geen fout. De spits benutte voor de zesde achtereenvolgende keer een strafschop namens The Three Lions.

Zonder groots te spelen liepen de Engelsen na rust nog uit naar de 3-0. Sterling kreeg de bal wat gelukkig bij zich in het strafschopgebied van de Tsjechen en schoot uit de draai raak. Bondscoach Gareth Southgate achtte direct daarna de tijd rijp voor het debuut van Declan Rice, die na drie interlands voor Ierland alsnog voor het Engelse nationale team heeft gekozen en die keuze werd vrijdagavond verzilverd met zijn eerste speelminuten.

Het werd toch vooral de avond van Sterling, die uit een counter voor zijn hattrick zorgde door te scoren met een van richting veranderd schot. Uiteindelijk werd het nog erger voor de Tsjechen. De voor Sterling ingevallen debutant Callum Hudson-Odoi (18) loste een gevaarlijk schot dat half werd verwerkt door doelman Jiri Pavlenka en oud-Vitessenaar Tomas Kalas werkte de bal daarna klungelig in eigen doel. Hij bepaalde de eindstand zo op 5-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Portugal
Portugal
0 - 0
Oekraïne
Oekraïne

Van de grote voetballanden had Portugal de lastigste avond. Bij de rentree van Cristiano Ronaldo, die zijn eerste minuten maakten voor de nationale ploeg sinds het voorbije WK, bleken de Oekraïners een erg stugge ploeg. De Portugezen waren absoluut het gevaarlijkst in Estádio da Luz en dwongen met de creativiteit van onder anderen Bernardo Silva ook de nodige kansen af. Portugal verhoogde de druk naarmate het verder in tijdsnood kwam, maar het was zonder resultaat. Aanvoerder Cristiano Ronaldo kon het verschil ook niet maken en bleef op 85 interlandgoals steken. Het is de vraag hoe groot de gevolgen van dit puntenverlies uiteindelijk zullen zijn. Oekraïne en Servië, dat nog in actie moet komen, zijn op papier de gevaarlijkste tegenstanders in Groep B.

Albanië
Albanië
0 - 2
Turkije
Turkije

Turkije is uitstekend begonnen door te winnen bij (waarschijnlijk) een van de concurrenten voor de strijd om plek twee in de poule met Frankrijk. Het hoogtepunt van de avond in Shkodër was zonder twijfel de 0-2 van Hakan Çalhanoglu. De buitenspeler van AC Milan pikte nog voor de middenlijn de bal op, versnelde richting het strafschopgebied en knalde de bal vanaf twintig meter met een curve in de rechterhoek. Eerder had Burak Yilmaz al voor de openingstreffer gezorgd. Het effectieve Turkije had aan die twee goals genoeg voor de eerste zege sinds vier interlands.

Andorra
Andorra
0 - 2
IJsland
IJsland

IJsland heeft geen fout gemaakt op bezoek bij voetbaldreumes Andorra. Aston Villa-middenvelder Birkir Bjarnason hielp een van de verrassingen van het vorige EK al in de 22ste minuut aan een voorsprong. IJsland domineerde en deelde halverwege de tweede helft via Vidar Orn Kjartansson de genadeklap uit aan Andorra, dat weer zware tijden tegemoet gaat in een poule met verder onder andere Frankrijk en Turkije.

Overige uitslagen:

Vr 22 mrt. 2019

Vr 22 mrt. 2019

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.