Mazraoui volgt Ziyech en doneert bijna drie ton aan WK-premies

Reacties

Noussair Mazraoui heeft zich na het WK in Qatar van zijn beste kant laten zien. De vleugelverdediger van Bayern München kende een sensationeel toernooi met Marokko en haalde uiteindelijk de halve finale. De financiële opbrengst hield hij niet in zijn eigen portemonnee.

Mazraoui volgt Ziyech en doneert bijna drie ton aan WK-premies

Liefst 280.000 euro verdiende Mazraoui aan premies tijdens het afgelopen WK. De 25-jarige ex-Ajacied besloot dat hij die tonnen niet nodig had en dat er een betere bestemming zou zijn voor het geld. Zijn hele bonus ging daarom naar goede doelen in Marokko die kansarme mensen steunen.

Mazraoui volgde met de geste ploeggenoot Hakim Ziyech. De boezemvrienden, al in hun tijd bij Ajax veelvuldig samen te vinden, maakten samen ruim meer dan een half miljoen euro over naar de goede doelen. Ziyech verdiende namelijk 325.000 euro tijdens het mondiale eindtoernooi.

Overigens is het voor Ziyech niet de eerste keer dat hij een gigantisch bedrag aan goede doelen doneert. In 2019 maakte hij na de Afrika Cup al zijn volledige premie over naar een organisatie die Marokkaanse kankerpatiënten ondersteunt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.