Mazraoui krijgt meer perspectief op speeltijd bij Bayern München

Reacties

Noussair Mazraoui mag zich verheugen op meer speeltijd in het restant van het seizoen. De 25-jarige vleugelverdediger stond pas zes Bundesliga-wedstrijden in de basis, maar ziet nu Alphonso Davies afhaken met een blessure.

Mazraoui krijgt meer perspectief op speeltijd bij Bayern München
© Pro Shots
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05
3 - 1
Bayern München
Bayern München

Bayern München verloor zaterdag niet alleen met 3-1 van 1. FSV Mainz 05, maar verloor ook de koppositie én Davies. Al na een kleine tien minuten moest de linksback de strijd staken met een hamstringblessure. Na de eerste medische onderzoeken concludeert Bayern München dat de Canadees 'voorlopig niet in actie komt'. Duitse media spreken zelfs al over het einde van het seizoen voor Davies.

De een zijn dood is de ander zijn brood. Vervelend nieuws voor Davies natuurlijk, maar voor zijn concurrent Mazraoui biedt dat kansen. De voormalig Ajacied kwam zaterdag als invaller voor Davies binnen de lijnen en mag dus hopen op speeltijd de komende weken. De Marokkaanse international kan zowel als linksback als als rechtsback uit de voeten.

Daarmee kreeg hij tegen Mainz de voorkeur boven Daley Blind, die sowieso nog maar weinig aan spelen toekomt. De 33-jarige ex-Ajacied stond één keer in de basis en mocht drie Bundesliga-wedstrijden invallen. In Duitsland is men er dan ook van overtuigd dat Blind komende zomer vertrekt uit München.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.